Kuidas kohvikus tutvusi luua?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tead seda tunnet, kui kohtad kohvikus täiuslikku võõrast ja mõtled, et tahaksid temaga tuttavaks saada? Jagame nõuandeid, kuidas seda teha. 

Kliiniline sotsiaaltöötaja ja raamatu «The Secret Rules of Flirting» autor Fran Greene kinnitab, et kohvik on suurepärane koht inimestega tutvumiseks, sest erinevalt baarist, kasutatakse kohvikut rahuliku paigana, kus oma päeva alustada, tööd teha, õppida, inimesi vaadata või lihtsalt lõõgastuda. 

Lisaks pakub kohvik palju potentsiaalseid jututeemasid - taustamuusika, sinu lemmikkohv, kohvimeistrid, teised külastajad, toit, keskkond ja sinu põhjus kohviku külastamiseks. «Kohv on levinud ühisnimetaja ja seega ideaalne jäämurdja,» kinnitab Greene. 

Kuidas võõrale läheneda?

Olgugi, et kohvikus on mõnus atmosfäär, võõrastele lähenemist see lihtsamaks ei pruugi muuta. Sellepärast soovitabki Greene kodust lahkuda oma kindla «jututeemaga». Selleks võib olla midagi argist, näiteks armsad loomad, lapsed, lummavad lõhnad. Alati on hea teemaks võtta ka mõni huvitav raamat, ajakiri või päevakajaline ajaleht. 

Hoia silmad lahti ja pane tähele, millega su silmarõõm kohvikus tegeleb. Kui ta loeb mõnda raamatut, on hea selle kohta uurida. Võib-olla kannab ta hoopis sinu lemmiku spordimeeskonna särki ja saad nende tulemustest juttu teha.

Greene soovitab oma silmarõõmuga kindlasti proovida luua ka silmsidet. Naerata ja vaata talle mõned sekundid silma, kuid äa sellega liiale mine. 

Kui eelistad otsekohesemat lähenemist, võid minna julgelt küsima, kas meeldiv võõras valvaks su asju, seni kuni kohvi tellid, või uurida näiteks, kus asub tualett, kirjutab EliteDaily. «Mulle isiklikult meeldib vestluse alustamiseks teha võõrale kompliment,» sõnab Greene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles