See on maailma lihtsaim ravim

Naine
Copy
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan

Hiinas, Jaapanis ja Indias ollakse veendunud, et soojas vees on palju tervendavat jõudu.

India terviseõpetuse ajurveda sõnul rikastub vesi keetmisel energiaga, mis juues — loomulikult jahutatuna — läheb üle selle tarbijale ja aitab kehas leiduvaid mürkaineid kergemini välja viia. 

Ka traditsiooniline hiina meditsiin (TCM) on sooja vee joomise eestkõneleja ja võrdleb seda ülekantud tähenduses pesupesemisega, kus mustus lagundatakse samuti alles kõrgel temperatuuril ja viiakse siis välja. 

Sooja vee joomine: teaduslik seisukoht

Vee keetmise ja sooja vee joomise positiivne toime on ka teaduslikult tõestatud. Keetmine kõrvaldab Legionella bakteritest tingitud vee võimaliku saastumise. Ka teistest substantsidest, näiteks katlakivist ja kloorist, saab vett keetes lahti.  

Sooja vee joomine on seedimisele hea

Soe vesi aitab toitu paremini lõhustada ja nii peatub toit oluliselt lühemat aega seedeorganites. Kogu seedeprotsess toimib kiiremini ja lihtsamalt. 

Viimase aja uuringud on tõestanud, et soe vesi aitab ka alla võtta. 

Kuum vesi laiendab nii artereid kui veene ja parandab seega vereringet. Ka rasvavarud on kergemini ligipääsetavad ja neid on lihtsam lõhustada. 

Tänu ainevahetuse ergutamisele põletab keha isegi puhkeseisundis rohkem kaloreid kui külma vett juues.

Soe vesi leevendab kõhuvalu ja krampe keha siseelundites. Seega pole soojaveekott kõhule sugugi kõige parem lahendus. Palju mugavam ja soodsam on kuum jook sisse võtta, olgu näiteks tee. 

Soe vesi ennetab haigusi

Lima, mis on kogunenud ninakõrvalurgetesse, muutub kergemini vedelamaks ja seda on lihtsam eritada. 

Ja lõpuks, kui kontoris või mis tahes kliimaseadmega ruumis kannatavad nahk ja kurk kuivuse all, on väga meeldiv saada veidi niiskust omaenda suurest ja auravast kuumaveetassist jälle tagasi. 

Allikas: Maennersache

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles