6 asja, mida esmakohtingul mitte mingil juhul teha

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Esimesed kohtingud on närvesöövad ning kunagi ei tea, kuidas see kulgeda võib. On tõsiasi, et enamik esmakohtinguid suhteks ei arene, kuid ometi peame me end neile avama.

Kõik see võib olla raske taluda, kuid õnneks on kohtingueksperdid selgeks teinud, et on universaalsed asjad, mida kohtingul mitte teha ning kui neid nõuandeid järgida, saab kohtingust parem kogemus teile mõlemale, vahendab Independent.

  1. Ära anna 15 minutiga alla. Kui jutt ei jookse ja sa mõistad, et pole isegi klaasikese veiniga ühele poole saanud, võib olla ahvatlev mõte asjale joon alla tõmmata. Kuid ära tee seda. Kui sul pole just päriselt hädaolukorda, siis kiirelt lahkudes käitud sa lihtsalt õelalt. Isegi, kui asjad lähevad väga kehvasti, pea vastu vähemalt see üks drink.
  2. Ära trikita. Teatud «eksperdid» on andnud sellist nõu: käitu naisega vastikult, siis tekib tal vastupandamatu soov tõestada, et ta on tegelikult sinu tähelepanu väärt ja annab end kergemini kätte. Seda praktikat on kasutanud nii mehed kui naised, kuid – ära tee seda. Jäta igasugused trikid mängust välja.
  3. Ära räägi tulevikust. Kui teil klapib hästi, võivad su mõtted kiirelt ette rutata juba pulmadeni. Ja kuigi on tore kujutleda võimalikku tulevikku, siis hoia meeles: ta on võõras inimene. Keskendu sellele hetkele, ära tee plaane ei pulmadeks ega isegi järgmiseks nädalavahetuseks. Ükskõik kui palju ta sulle ei meeldiks, on järgmiste plaanide tegemine liiga kiire asjade areng.
  4. Ära muuda seda töövestluseks. Küsimuste küsimine on okei, aga deidi mõte on siiski üksteist tundma õppida. Ära uuri, kus ta näeb end kümne aasta pärast, ära isegi uuri, miks ta sind välja kutsus. Lase vestlusel loomulikult kulgeda. Loe siit, millistel teemadel kohtingul rääkida!
  5. Ära võta sõpra kaasa. Võib tunduda ilmselge, aga ära võta sõpra kohtingule moraalseks toeks. Jah, seltskonnas tutvudes võib sõbra abi olla hindamatu, kuid kohting on ikka teie kahe aeg.
  6. Ära palu teeneid. Ütleme, et kohting ei lähe hästi, aga sa oled alustav fotograaf ning temal on juba stuudio. «Ehk pole ta hea romantiline, kuid on hea äripartner,» võid sa mõelda, tahtes teha sidrunitest limonaadi. Stopp! Ära kasuta kohtingupartnerit tema erialaste oskuste pärast ära. Ära palu psühholoogil oma muresid lahendada, ära ütle ajakirjanikule, millest ta kirjutama peaks, ära palu toitumisnõustajal sulle toitumiskava koostada. Selleks pole õige aeg ega koht.

Loe ka: 5 asja, mida peaksid kindlasti kohtingul tegema

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles