Neeme Raud: Evelin forever*! (2)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Meil on oma Evelin - kõik on korras, kuni ta on pildil.
Meil on oma Evelin - kõik on korras, kuni ta on pildil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Varsti juba kaks ja pool aastat ei ole ma telerit vaadanud. Otsustasin selle «Aktuaalsest kaamerast» minemise järel elutoanurgas välja lülitada ning nii on see jäänudki. Kuid ikkagi – on kiusatushetki. Reiside ajal taban end hotellitoas ikka aeg-ajalt teleripulti kätte võtmas. Eriti kui on olnud pikk päev ja tahaks õhtul vaadata lihtsalt midagi, mis unele aitaks, tekitaks seesmise rahu ja kindlustunde, et praegustel heitlikel aegadel miski siiski ei muutu.

Hiljutisel New Yorgi reisil vajusingi ühel õhtul taas teleri ette ja tõdesin üllatusega, et Ameerika praeguses argipäevas, kus pea kõigel – uudistel, vestlustel – on Trumpi-pitser, on see mõtteid mujale viia aitav miski-keski täitsa olemas. Nimelt kulgevad ameeriklastest õed Kardashianid läbi igikestvast mitte-midagi-tegemisest koosnevate päevade, mida miljonid vojöörid oma õhtuse rõõmuna lõpmatult jälgivad.

Enamiku järjekordsest nende elu kajastavast seeriast täitiski see, kuidas üks õde helistab mõnest luksusliku magamistoa või hotellitoa voodist just ärganuna (aga täismeigis!) teisele ning kinnitab: ma tean, et sul on probleeme, kuid ma olen siin, et sind toetada (I am here to support you!).

Valetaksin, kui väidaksin, et tõsisemat sisu saates üldse ei olnud. Oli. Suur õde Kim, kelle kunagi pornokanalile lekkinud seksivideost klanni kuulsus alguse sai, teatas just tol õhtul, et temast peab saama jurist. Pikki geeliküüsi otsekui järjehoidjaid kasutades lappas ta voodi kõrvale virna laotud õigusteaduse õpikuid, ise pihtides, et soovib aidata tuhandeid Ameerikas ebaõiglaselt vangimõistetuid (I am here to support you!).

Jah, ta on olemas: toetav, aitav, hooliv, mõtlesin hotellivoodis ja vajusin rahulikku unne.

Järgmisel päeval sattusin sealsamas New Yorgis koosviibimisele, kus jutt läks ootamatult Kardashianidele. Olin vestluses korraga üsna tegija, sest advokaat Kimist ei olnud teised veel kuulnud. Arutlesime aga peamiselt selle üle, mil moel suudab Kardashianide noorim õde Kylie panna kogu maailma teismelised tüdrukud ostma kõiki oma kosmeetikaäri tooteid, mis on temast teinud ajaloo ühe noorima miljardäri. Vestluse käigus üllatusin, et peaaegu kõik mu tuttavad – finantsmänedžerid, kunstiteadlased, ajakirjanikud – olid Kardashianide eluga hästi kursis. Küsimusele, miks nad neid jälgivad, ei osanud keegi vastata. Nad on fenomen, ütles üks. Kuulsused seepärast, et on kuulsused, arvas teine. Aga nad lihtsalt on! Nii võtsime teema lõpuks kokku.

See «kuulsused kuulsuse pärast» mõte jäi mind kummitama. Läbi hilisõhtuse Manhattani hotelli poole astudes tuli pähe küsimus: kes on Eesti Kardashian?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles