Lastefondi Pallitrall aitab väikesed jalad liikuma

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Mikko Leo Selg

Laupäeval, 29. juunil toimub Tartu linna päeva raames heategevuslik Pallitrall, millega kogutakse raha Tartu Ülikooli Kliinikumile kõnniroboti soetamiseks.

Eestis on mitusada last, kes on haiguse tagajärjel kaotanud täielikult või osaliselt liikumisvõime. Kõnnirobot on abivahend, mis parandab ja taastab kõnnimustrit ja toetab seeläbi füsioteraapilist paranemise protsessi. Tänu seadmele saab oluliselt abistada insuldi, sünnitrauma või raske haiguse tagajärjel liikumisvõime kaotanud lapsi, et neil oleks võimalus kõndima hakata.

Et ka Lõuna-Eesti lastel oleks võimalus järjepidevaks ja regulaarseks kõnniroboti kasutamiseks, korraldab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond koostöös Lions Klubi Tartu Tamme, Tartu Ülikooli Turundusklubi ja Tartu linna päevaga vaatemängulise Pallitralli. Selleks lastakse Vanemuise mäest alla veerema tervelt 10 000 värvilist palli.

«Lastefondi Pallitrall ühendab endas mitmeid väga häid ja olulisi väärtuseid," räägib Lastefondi tegevjuht Kadri Org. «Kõik 10 000 palli oleme saanud Lions Klubi Tartu Tammelt taaskasutusena laenuks, et aastaid tagasi korraldatud heategevusüritusest järele jäänud vahendeid taas heal eesmärgil rakendada. Lisaks vaatemängulisusele on üritusel ka heategevuslik eesmärk - iga pall toetab taastusravis äärmiselt vajaliku seadme, kõnniroboti ostmist Tartu Ülikooli Kliinikumi,» selgitab Org.

«Soeta ka endale, lapsele või sõbrale pallinumbri näol tükike suurest vaatemängulisest heateost ja tule 29. juunil Vanemuise mäele, et anda hoogu pallidele, kõnniroboti soetamisele ja nii ka lastele, kes ise veel nii hästi liikuda ei saa,» kutsub ta üles.

Aita väikesed jalad liikuma ja hangi oma pallinumber Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles