3 vahendit, millega juuksed kodus siidpehmeks koorida

Naine
Copy
Foto: Criativithy / Pexels

Alles juuste sügavpuhastus paneb juuksed tõeliselt särama ning laseb neil hingata. Ja mis kõige parem — ka koduste vahenditega saab juukseid koorida ja sügavpuhastada.   

Sel kevadel käib kogu möll koorivate juuksešampoonide ümber. Sellel on juustele hea toime, sest mikroosakesed šampoonis aitavad lahti saada nii hooldustoodete kui soenguvahendite jääkidest, millega tavaline šampoon ei pruugi toime tulla. Lisaks puhtusele ja vabadusele toimib ka järgnev hooldus palju tõhusamini. 

Kuidas juuksekoorijat ise teha?

Koorivad šampoonid on üpriski kallid, kuid neid on lihtne ka kodus valmistada. Kasutamine on samuti kerge: tuleb vaid segu pehmelt juustesse ja peanahale masseerida, kolm-neli minutit toimida lasta ja seejärel leige veega maha pesta.

1. Klassik: suhkruga koorimine 

  • pruuni või valget suhkrut
  • aaloegeeli
  • 2,5 tl mandliõli

Aaloegeeli saab kasutada šampoonipõhjana. Võta samapalju geeli, nagu võtaksid šampooni. Lisa suhkrut, nii et tekib teraline šampoon. Pärast toimimist, kui suhkur on lahustunud, pese leige veega maha. 

2. Soolaga koorimine

  • 2 sl meresoola
  • 2 sl oliiviõli
  • 4 tilka eeterlikku õli 

​See retsept on erakordselt lihtne. Soovi korral võid lisada eeterlikku õli, et anda segule meeldivam lõhn. 

3. Juuksekoorija päevalilleseemnetega

Vaja läheb peotäit päevalilleseemneid ja vett. 

Jahvata või uhmerda päevalilleseemned ja sega vähese veega pastaks ning kanna siis juustele. Kuna selle segu eemaldamisprotsess on pisut ajamahukam, sobib see pigem lühikeste juustega naistele. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles