Seda puuvilja ei tuleks tühja kõhuga süüa

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui mõtled, et sööd oma tavapärase hommikusöögi asemel mõne tervisliku puuviljaga, siis tea, et kõik pole sugugi kuld, mis hiilgab. 

Banaanid on ülimalt praktiline puuvili: neid on lihtne koorida, kerge süüa ja energiat saab ka päris tublisti. Tervisele mõjuvad banaanid hästi ja seepärast soovitavad toidueksperdid päevas vähemalt kolm banaani süüa. Nii tundub igati mõistlik kohe hommikul alustada. Siiski tuleb välja, et kui banaane tühja kõhuga süüa, on sellel ka omad puudused.

1. Ähvardav väsimus 

Kui sööd banaane tühja kõhuga, siis läheb veresuhkrutase otsekohe väga kõrgele, langeb pea sama kiiresti, ja keha happetase tõuseb. Banaan varustab keha küll energiaga, ent selle toime ei kesta kaua ja juba varsti lajatab väsimus. 

2. Uus nälg koputab uksele

Kuna kuni 25 protsenti banaanidest koosneb suhkrust, kannab ülikiire insuliinitaseme tõus (ja pea sama kiire kukkumine) hoolt ka selle eest, et varsti kummitab keha nälg, kui isegi mitte hundiisu. 

3. Toitainetel on vaja lisajõude

Banaanides on rikkalikult tervislikke koostisaineid nagu B6-vitamiini või kaaliumi, kuid neid suudab keha hästi omastada alles siis, kuid neid süüakse koos teiste ainetega. Näiteks hommikusöögiks võiks banaanidele saatjaiks olla müsli, pähklid ja mesi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles