Kas punane huulepulk ja küünelakk kontoris tasuvad end ära?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mis sobib ja mis mitte? Tööelus otsustavad sageli pisiasjad selle üle, millise mulje me teistele jätame. 

Hea mulje jätmine töökohas on sageli rohkem väliste detailidega seotud kui vettpidavate argumentidega.  Nii väitis hiljuti Ameerikas tehtud uuring, et näiteks see, mida me räägime, moodustab üldmuljest vaid seitse protsenti! Meik ja soeng on seevastu palju otsustavamad, andes kaalukad 55 protsenti. 

Šveitsis Berni ülikoolis töötava sotsiaalpsühholoogi Sabine Sczesny eksperiment näitas omakorda, et naised, kes kandsid näiteks töövestlusel mõrkjamaid lõhnu, mõjusid intervjueerijatele usaldusväärsemalt ja olid edukamad kui lillelõhnade kandjad. 

Kui punased võiksid huuled ikkagi olla? 

Ühe briti uuringu järgi muudab punane huulepulk naisi enesekindlamaks. Meigikunstnike sõnul aga ka vanemaks. 

Tööeksperdid soovitavad samuti punast, kui tuleb näiteks ettekannet pidada. Sellega on suu tähelepanu keskpunktis ja kuulajate pilk ainiti huultele suunatud.

Punane on nõudlik värv, seepärast kasuta punase huulepulga juures sobivat kontuurpliiatsit. Et värv kõnet pidades laiali ei läheks ega haihtuks, vajuta pintsliga värvi ka väikestesse huulevagudesse. Seejärel kanna huulepulgaga  esimene värvikiht peale, suru siis paberrätikuga õrnalt huultele ning tee veel üks huulepulgaring.

Ülejäänud jumestus võiks punase huule juures olla pigem lihtne. Sama kehtib ka soengu kohta: kesklahk, juuksed kas kergelt laines või täiesti siledad. 

Kas soliidsed küüned peaksid olema rosé-toonis?

Ameerikas, kus naised on business-šikki kõige rohkem täiuseni lihvinud, on hetke üks armastatumaid kontori-küünelakitoone hele hallikas-beež. Viimase eeliseks roosa ees on see, et ta pikendab optiliselt lühikest küüneplaati ja laseb laiadel kätel saledamana välja paista. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles