Kes Mäetagusel käinud pole, sel Pariisi asja pole!

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Foto: Mehntack OÜ

Näib, et kui puhkus, siis peab see tingimata piiri taga veedetud olema. Linnapuhkuseks sobib ehk mõni väärikas Euroopa pealinn? Pikemaks avastamiseks julgeksin soovitada Ühendriike, kust igaüks peaks leidma oma lemmikpaiga. Ning kui on matkasoov, siis Lõuna-Ameerikas laiuv lummava loodusega Patagoonia on matkaparadiis!

Aga meie oma Eestimaa? Kas Selisoo rabast oled kuulnud? Mäetagustki ehk külastanud?

Küsisin seda sama endalt ja pidin tunnistama ausalt, kogu Ida-Eesti on pigem vähekülastatud, kuigi mu juured on Narvas. Sinnagi satun viimastel aastatel aina harvem. Äsja sai suur ja lai Ladina-Ameerika läbi rännatud, kuid Mäetaguse pole mõttessegi tulnud. Selisoo rabast ka mitte kuulnud, kuigi end rabade ning soode fänniks pean. Mis aga tegemata, see ette võetagu!

Peipsi põhjarannikul asuv maaliline Selisoo raba on rikkaliku taimestikuga ning peidab endas rohkelt erineva suurusega älveid ning laukaid. Pigem vähekülastatud neli kilomeetrit pikk matkarada kindlustab hea võimaluse mõõdukaks matkaks, eriti, kui rada edasi-tagasi läbi teha. Rabas leiduvate taimede järgi otsustades näib, et marjahooajal võiks see paik ka korilaste seas populaarne olla.

Järgmiseks viib looduskaunis tee Mäetaguse mõisahotelli, väljateenitud puhkusele. Alevisüdames asuv uhke ajalooline mõisahoone pakub mitmekülgseid võimalusi puhkuseks. Uhke ja samas kodune. Meid tervitab uksel mõisakass Miisu, kes on päästetud loomana oma koha väärikas paigas leidnud ning on kahtlemata oma ülesannete kõrgusel tervitades külalisi juba uksel.

Foto: Mehntack OÜ

Koduse vastuvõtu järel jalutame läbi käsitöömajast, viinaaidast ning jäägrimuuseumist, kuid igatseme oma rammestunud kehadega ennekõike lõõgastust spaas. Täiskasvanutele mõeldud vaikese tagatoa saunad ning lamamispesad vaatega mõisapargile on kõik, mida me hetkel vajame. Lipsame läbi sanaariumist ja troopilisest saunast, määrime end soolaga ning tšillise kehakoorijaga ja laseme kuumal naha pehmeks vormida. Mu spaafännist kaaslane nimetab siinse saunakompleksi oma uueks lemmikpaigaks. Enne õhtusööki mõisas asuvas restoranis ootab veel ees massaaž, mis treeningperioodil karjuvalt hädavajalik, kuid ajapuudusel siiski harvem ette võetud. Nüüd saab viga parandatud ning pinges lihased lõdvestatud.

Päev looduses, lõõgastus spaakompleksis kindlustab rammestusest hea une ning igasugune väljalülitamine oma igapäevastest toimetustest ja muredest, parema alguse uuele nädalale. Rohkem ei olegi vaja ja kaugemale ka mitte. Kodumaa peidab endas küllaga välismaad, kui vaid võimalus anda.

Võtkem aega endale. Avastagem Eestimaad ning puhakem looduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles