Ainulaadne toit võiks olla Eesti turismi Nokia

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Demjanov.
Dimitri Demjanov. Foto: Liis Treimann
Omapärasest toidust, räimest ja mulgikapsast, võiks saada Eesti turismi Nokia, arvab tippkokk Dimitri Demjanov.

Demjanov rääkis Vikerraadio saatele «Huvitaja», et toit on see, mis inimesi juba külastatud riiki tagasi toob.

Põhjamaadel on oma toidu maailmakaardile viimine juba õnnestunud – nad on toorainevaeses piirkonnas loonud tähelepanuväärse ja arvestatava köögi. Seda tõestavad Demjanovi sõnul ka sealsete restoranide reitingud.

Eesti võiks Demjanovi hinnagul maailma toidukaardile pääseda räime või mulgikapsaga. Räim on meie piirkonnale omane ja unikaalne kala, kuid nõuab universaalseks toiduaineks muutmisel väga palju tööd.

Et leida parimad valmistusviisid, mis sobiksid ka tööstustele, võiks Demjanovi arvates korraldada räimefestivale ja -laatasid. Nii saab levitada, vahetada erinevaid retsepte ja suurendada nõudlust.  

Mulgikapsad nii ainulaadsed pole – hapendatud kapsast kasutatakse toiduvalmistamisel ka teistes riikides. Kuid eestlased võiksid leida uue omapärase maitsestamisviisi, mis sobiks ka meie väliskülaliste maitse-eelistustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles