Hollandi imetlusväärsed õitsvad tulbipõllud meelitavad kevaditi kohale järjest enam hoolimatuid turiste, kes kaunite Instagrami piltide saamiseks lilli tallavad.

Lihavõtteaeg tõi tänavu kaasa rekordilise arvu lillehuvilisi, Hollandi turismiameti hinnangul käis sel ajal 17 miljoni elanikuga riigis umbes miljon turisti. Üldjuhul ei pane farmerid uudishimulikke uudistajaid pahaks, kuid probleemi on tekitanud vastutustundetu käitumine – inimesed lähevad pildistama põldudele, lillevagude vahele, kinnitavad piirkondlikud turismiinfobürood.

Sotsiaalmeedia mõjuvõim

Pole erakordne, et parema pildi saamiseks hüpatakse lillede kohal õhku, lamatakse vagude vahel või tantsitakse tulpide keskel, taipamata, et selle käigus tallatakse taimi maha ja tehakse neile kahju.

Tulbikasvatajad on teatanud kahjudest kuni 10 000 euro ulatuses põllu kohta.

Kaitseks hoolimatute turistide eest on farmerid hakanud piirama tulbivälju madala traataiaga ja üles seadma mitmekeelseid silte kirjaga «Naudi lilli, austa meie uhkust», kuid see ei peata kõiki pildistamishimulisi turiste.

Lilleilu imetlema saabunutele on Holland seetõttu ametlikult kokku pannud hulga pildistamissoovitusi: pildista end lillede taustal, kuid ära mine vagude vahele; külasta tulbiaedu, kust võib ise lilli korjata; ole vastutustundlik.

Kommentaarid
Copy