Hertsoginna Meghan ei sünnitanud kodus, vaid viidi pühapäeval salaja haiglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Sussexi hertsoginna Meghan 14. jaanuaril Inglismaal Birkenheadis. Kehakeele eksperdi teatel naudib Meghan oma rasedust
Sussexi hertsoginna Meghan 14. jaanuaril Inglismaal Birkenheadis. Kehakeele eksperdi teatel naudib Meghan oma rasedust Foto: Danny Lawson / PA Wire/PA Images/Scanpix

Daily Maili teatel ei täitunud Sussexi hertsoginna Meghani kodus sünnitamise unistus, vaid turvameeskond viis ta 5. mail salaja oletatavalt Londoni Portlandi erahaiglasse.

Hertsoginna Meghani ja prints Harry poeg sündis 6. mail kell 5.26 hommikul kohaliku aja järgi. Lapse sünnikaal oli 3,2 kilogrammi.

Buckinghami palee kinnitas, et laps sündis haiglas ja prints Harry oli sünnituse juures, kuid ei täpsustanud, millises haiglas laps ilmavalgust nägi.

Kuna ema ja beebiga oli kõik korras, pääsesid nad juba sama päeva õhtul koju Windsoris asuvasse Frogmore Cottage’isse. Seal ootas neid hertsoginna Meghani ema Doria Ragland, kes oli lapselapse sünni puhuks USAst Londonisse saabunud juba paar nädalat varem.

Prints Harry teatamas 6. mail 2019 Windsori lossi hoovis, et ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan sünnitas poja
Prints Harry teatamas 6. mail 2019 Windsori lossi hoovis, et ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan sünnitas poja Foto: Steve Parsons/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Prints Harry teatas avalikkusele poja sünnist, lisades, et nad tutvustavad last paari päeva pärast ning siis teatavad ka tema nime.

Prints Harry teatamas 6. mail 2019 Windsori lossi hoovil, et ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan sünnitas poja
Prints Harry teatamas 6. mail 2019 Windsori lossi hoovil, et ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan sünnitas poja Foto: Steve Parsons/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

«Mõtleme veel, mida talle nimeks panna. Kuna rasedus kestis kaua, siis saime mõtlemiseks lisaaega. Astume juba lähiajal perena avalikuse ette, siis teatame ka nime,» sõnas prints Harry.

Britid pakuvad üksteise võidu, millised nimed uustulnuk saab. Arvatakse, et Arthur, Albert või James ning teise ja kolmanda nimena mõni ameerikalik nimi.

Meghan sõnas mõni aeg tagasi antud intervjuus, et talle meeldib nimi Grey. 

Teade Buckinghami palee juures, milles teatatakse, et prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan said poja
Teade Buckinghami palee juures, milles teatatakse, et prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan said poja Foto: Steve Parsons/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Uus prints on Briti troonipärimisjärjestuses seitsmes. Temast on eepool prints Charles, prints William, prints George, printsess Charlotte, prints Louis ja prints Harry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles