Selle lihtsa nõksuga oled sa tööl palju õnnelikum

Naine
Copy
Meryl Streep filmis "Saatan kannab Pradat"
Meryl Streep filmis "Saatan kannab Pradat" Foto: Rights Managed / TM and © 2006 Twentieth Cen

Kui asjad tööl päris lepase reega ei liigu, kipuvad negatiivsed tunded kiiresti võimust võtma. Õnneks saab asjad imelihtsasti uuesti sujuma panna. 

Tööl ei ole sugugi kerge naeratust lõputult huulil hoida. Eriti kui tähtajad liiguvad järjest lähemale, projektid toodavad veel ainult stressi ja kolleegidega tekib üha rohkem (kommunikatsiooni-) häireid. Nii on tuju pidevalt nullis, tasakaal libiseb käest ning uuesti end püsti ajada ja põlved rõõmsa naeratusega tolmust puhtaks kloppida pole sugugi kergete killast. 

Positiivne hoiak on aga nimelt õnneliku tööpäeva võtmeküsimus, nagu  leidsid Birminghami ülikooli teadlased oma värskes uuringus. Ja mitte ainult! Ühtlasi muudab positiivne meelestatus inimesed ka loovamaks. 

Kuidas hirmudest lahti saada?

«Väga lihtne on olla negatiivne,» selgitab Nina Flanagan, üks uuringu autoritest. Tööl öeldakse sageli, kui midagi on valesti tehtud või kui ei ole piisavalt panustatud. See tekitab ebakindla õhkkonna, mis võib omakorda vallandada hirmu, et nagunii jääd varsti oma töökohast ilma. Flanagan on aga veendunud, et viis, kuidas me reageerime mis tahes muudatustele, võib aidata meil hirmudest vabaneda. 

Lihtsad nõksud

Argipäeva paremaks kujundamiseks võiks alustada töökaaslastele komplimentide tegemisest, tänutunde näitamisest ja rohkemast naeratamisest. See  muudab õhustiku positiivsemaks ja teeb ka tervisele head. Eriti tähtis olevat positiivne suhtumine just juhtpositsioonidel töötajatele, et negatiivsus ei laieneks kogu tiimile ega saaks valdavaks  meeleoluks.

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles