Kuidas muuta kohtumised välismaal töötava abikaasaga ilusaks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kodust eemal olnud abikaasa naaseb, siis tahaks teda ju südamlikult uksel kallistada. Pärast pikka tööpäeva, kõigi kodutööde tegemist ja laste kanseldamist on energiat soojaks vastuvõtuks aga vähe.

Babble.com pakub mõningaid variante lahenduseks.

Hoidke teineteisega ühendust

Kui abikaasa on kuskil kaugel tööreisil, siis ühenduse pidamine on äärmiselt oluline. Kasutage Skype’i ja videokõnesid, sest teineteise nägemine kas või läbi kaamera muudab teid palju lähedasemaks.

Isegi, kui teil pole lobisemiseks tundide kaupa aega, võib paar minutit vestlemist palju muuta. Facebook ja mobiilid on lihtsad viisid ütlemaks kas või seda, et mõtled tema peale.

Kirjutage teineteisele armastuskirju

On vähe veel armsamaid asju, kui lugeda käsitsi kirjutatud armastuskirja, kus su kallim räägib, kui väga ta sind armastab. Võta kümme minutit aega, enne kui su kallim järjekordsele tööreisile tormab, et kirjutada talle kaasa väike armastuskiri. Kui sa ei ole hea kirjutamises, siis nende armsate sõnade väljaütlemine on sama ilusa mõjuga.

Tähistage

Abikaasa esimene õhtu tagasi kodus peaks olema pidupäev! Proovi teha nii, et see õhtu oleks sul vaba ning saaksite selle koos veeta. Hoia asi lihtsana – ära stressa uhkete õhtusöökidega, lasanje sobib kenasti. Vala klaas veini teile ja mahla lastele ning nautige üheskoos lõõgastumist ja naermist. Las igapäevaelu algab alles hommikul.

Murdke rutiinist välja

Kui abikaasa on taas kodus, siis tehke koos midagi põnevat. Minge õhtusöögile, uurige raamatupoes  raamatuid, laske endile pediküür teha või külastage massööri, haarake sõbrad kaasa ja minge jooge klaasike veini. Võtke aega, et minna kohvikusse ja kuulata üksteise mõtteid. Leidke aega teineteisele.

Heida reeglid kraavi

Mõlemal vanemal on mingil määral oma reeglid ja kasvatusmeetodid, arvesta nende erinevustega. Ole juba ennatlikult valmis selleks, et laste magamamineku aeg võib nihkuda, nad joovad enne voodisse heitmist mahla, nad jätavad oma mänguasju laiali ja palju muudki. Kui oled nende muudatustega arvestanud, siis säilitad palju kergemalt rahu nii iseendas kui ka koduses õhustikus.

Tundke huvi teineteise elu vastu

Taaskohtumise tüüpiline vestlus:
«Kuidas su reis oli?»
«Normaalne. Kuidas asjad kodus olid?»
«Väsitavad.»

Kuigi laused on ehk tõesed, ei vii need kulunud fraasid teie suhet positiivses suunas edasi ega anna ka palju infot. Keskendu hoopis pisiasjadele. Küsi tema reisi või mõne kohtumise detailide kohta. Kui abikaasa töö on igav, siis küsi inimeste kohta, kellega ta koos töötab. Inimdraamad on alati huvitavad!

Samal ajal ole valmis ka ise rääkima täpsustavaid lugusid ajast, mil abikaasa eemal oli. Jaga lastega juhtunud naljakaid momente või naabritega seotud kuulujutte. Rääkige heast, halvast ja inetust, mitte ainult halvast ja inetust!

Püüa abikaasat mõista

Kui väsimus võtab võimust, kaob ka empaatiavõime. Enese teise kingades ette kujutamine on hea võimalus ka kaastunde üles leidmiseks. Kui oled kodune lapsevanem, võivad välisreisid tunduda glamuursed: väljas söömised, hotellis õdusa une magamised, sisukad vestlused ja paljud muudki.

Aga sinu abikaasa võib asja näha nii – ta jäi ilma lastele unejutu lugemisest, vannitamisest ja ta polnud koos perekonnaga, kui oleks pidanud. Ärireisid on rasked mõlemale lapsevanemale ning mida varem te seda taipate, seda kiiremini saate kadeduse maetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles