Rinnaplastika läbinud suitsetajal võivad nibud kärbuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suitsetamine mõjub halvasti kogu tervisele, kuid tuleb välja, et selle tagajärjel võivad kirurgiliselt kohendatud rindadel nibud lausa mustaks tõmbuda ja otsast kukkuda, vahendab CNN.

Ilukirurg Anthony Youn rääkis, et suitsetajatest naised, kes läbivad rinnaoperatsiooni, on riskigrupis, sest nende rinnanibud võivad kärbuda.

Nikotiin ja süsinikmonoksiid takistavad vere juurdevoolu erinevatesse kehaosadesse, kaasa arvatud rinnanibudesse. Peenemad veresooned ummistuvad ja nibud hakkavad tumedamaks värvuma. Kui mingi kehaosa tõmbub täiesti mustaks, on see teatavasti surnud.

Kirurg taastas kunagi ühe patsiendi nibud, mis olid juba lillad, kaanide abil. Kaanid imesid kuivanud vere välja ja rinnanibud said taas roosaks. Youn selgitas, et kaan pannakse rinnanibule teatud ajavahemike tagant, et rinnas saaksid tasapisi kasvada uued veresooned.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles