Jõuluretsept: šokolaadi-juustukook kõrvitsavahuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadi-toorjuustukook kõrvitsavahuga.
Šokolaadi-toorjuustukook kõrvitsavahuga. Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk pakub jõululaua magustoiduks lihtsat küpsistega tehtud šokolaadi-juustukooki, mille kõrvale käib veel põnev kõrvitsavaht.

Šokolaadi-juustukook küpsistega

  • 100g tumedat šokolaadi
  • 100 g piimašokolaadi
  • 400 g toorjuustu
  • 3 pk küpsiseid (kakaoga)
  • 100 g hapukoort

Immutamiseks:

  • sooja piima
  • konjakit

Sulata šokolaadid vesivannil ning sega kokku eelnevalt lahtisegatud toorjuustuga. Kasta küpsised piima-konjaki segusse ning aseta need alusele 3x4. Kata põhjaks laotud küpsised toorjuustuseguga.

Lao peale uus kiht küpsised (eelnevalt kasta need piimakonjaki segusse) ning määri peale toorjuustusegu. Korda tegevust (küpsisekihte peab saama neli), kõige pealmiseks kihiks peab jääma toorjuustusegu. Aseta külma maitsestuma ca 6 tunniks.

Kõrvitsavaht

  • 500 g kõrvitsat (puhastatult ja kooritult)
  • 200 ml rõõska koort (35%)
  • 450 g toorjuustu
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 50 g suhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 75 g kreeka pähkleid (peeneks hakituna)

Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, aseta õliga piserdatud ahjuvormi ning rösti ahjus ca 30 min 180 kraadi juures ehk seni kuni kõrvits on pehme. Seejärel jahuta veidi ning püreesta korralikult.

Vahusta rõõsk koor ning vahusta omavahel toorjuust koos suhkrutega. Lisa püreestatud kõrvits, kaneel ja pähklid ning sega. Lisa juurde rõõsk koor. Vahusta korra ning lase külmas taheneda ca 1 tund. Serveeri klaasikeses koos šokolaadikoogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles