Silvi Vrait: 60selt algab uus elu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Vrait  "Saatus" - raamatuesitlus Clazz-is 1.detsembril 2011
Silvi Vrait "Saatus" - raamatuesitlus Clazz-is 1.detsembril 2011 Foto: Tiit Mõtus

Mõne naise jaoks on 60. eluaasta maailma lõpp ja tekitab tunde, justkui oleks kõik hea elus läbi, kuid Silvi Vraidi arvates algab selles vanuses just uus elu ja mingist numbrist ei tohi lasta end häirida.

«Seda mõtet ei tohi isegi pähe tulla, et mind ei ole kellelegi vaja ja kõik ongi nüüd lõppenud. Vastupidi, enda pealt ma näen, et elu võib minna selles vanuses just äärmiselt huvitavaks,» ütles ta ajakirjale Naised.

«See, et sa oskad ennast üha rohkem ära tundes teisi aidata ja nõustada, on väga eriline tunne ja annab jõudu. Meeles pead tõesti pidama vaid üht - et sa pole kõikvõimas. Kuid sinust kui naisest ja sõbrast on väga palju abi inimestele, kes seda vajavad, sest sinus on elutarkus.»

Silvi on 60-aastaselt oma elu parimas vormis - ta on ilma igasuguse lisatreeninguta üle kümne kilo alla võtnud ning tunneb, et tema elus on algamas uus etapp, mis toob kaasa ainult head ja põnevat.

«Minu elus on tõesti täiesti uued algused, olen vanaga lõpusihil ja kõik uus on alles ees. No ma ei tea ega oska siinkohal öelda, kas see on kõikidel 60-aastastel naistel nii, kas kõigil tekib tunne, et antakse uus võimalus täiesti uut elu elama hakata, aga minuga see nii on,» rääkis ta.

Silvi tunnistas ka, et aeg-ajalt on tal üksi nukker olla, kuid siis aitab hea seltskond.
«Ma tean, et mind on vaja, ning kui tuleb nukrus, tasub minna inimeste sekka, kuulata head muusikat ja suhelda teistega. Tulla oma urust välja ja lihtsalt olla.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles