Palju õnne, Meghan ja Harry! Sõbranna toimetuse 8 parimat nõuannet värsketele vanematele

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Sussexid märtsikuus Uus-Meremaal
Sussexid märtsikuus Uus-Meremaal Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Briti kuningakoda ja terve maailm rõõmustab: sündinud on prints Harry ja Meghan Markle’i esimene laps, pisipoeg. Kõik vanemad teavad, kui erilise ajaga on tegemist, kuid see võib olla ka ülevoolavalt keeruline ja pead segi ajav.

Kuigi suure tõenäosusega Meghan ja Harry neid nõuandeid lugema ei satu, anname siiski omalt poolt nõu nii neile kui teistele värsketele vanematele, mis aitavad erutavatel, kuid segastel hetkedel paremini vanemarolli sisse elada. Kõik nõuanded oleme kokku kogunud erinevatelt naistelt ning enamikku neist ka omal nahal järele proovinud, seega võime garanteerida, et neist on abi.

  1. Ole realistlik ning loo rutiin. Kui sa arvad, et laps sobitub su olemasoleva elustiiliga niisama, siis oled eksiteel. Arvesta, et elu muutub ning võta see armas hullus kahe käega vastu. Samas ei tähenda see, et sa peaksid nö puusalt tulistama. Loo kindel rutiin ning pea sellest kinni, palju võimalik. Usu, see teeb elu edaspidi palju lihtsamaks.
  2. Unusta ideaalid. Mitte keegi - hoolimata sellest, kui kaunilt on jäänud hertsoginna Kate vaid mõned tunnid pärast sünnitust fotodele - ei ole meigitud, kripsis-krapsis ning valmis kohe täiusliku ema rolli kandma. Emaks kasvatakse ning seda teed astud sa iga päev ikka üks samm korraga. Ning muide, on täiesti okei, kui sa esimestel kuudel meigi täiesti ära unustad. See ongi üsna tühine.
  3. Imetamine teeb haiget. Jah, imetamine on alguses vaevaline ning valus. Seda on võimalik leevendada ning lõpuks muutub see loomulikuks, kuid alguses on võõristav ning valulik. Kui sul on probleeme, ära häbene küsida abi imetamisnõustajalt.
  4. Võta julgelt abi vastu. Sa ei peagi kõike suutma ja see on okei. Kui pakutakse abi hoidmisel, kas või mähkmete vahetamisel - võta kõik pakutu vastu!
  5. Sa teed vigu ja see on okei. Lihtsalt püüa järgmine kord paremini ning pealegi avastad sa üsna pea, et laste puhul on paljud asjad faas, mis möödub.
  6. Kui külalised pakuvad, las nad teevad ise endale teed ja võileibu. No tõesti, sa just sünnitasid, sul on muidki asju, mille pärast hetkel muretseda.
  7. See pole võistlus. Sina tee asju ikka nii, nagu sulle õige tundub, hoolimata sellest, mida räägivad sulle sõbrad, naabrid, ämm-äi või lehma lellepoeg.
  8. Tehke asju koos, ühe meeskonnana. Te mõlemad olete selles rollis uued, nii isa kui ema. Pange seljad kokku ja tehke võimalikult palju asju koos. Kui üks magab, olgu teine nö valves, tagage, et mõlemad saaksid beebiga piisavalt üks-ühele aega, kuid samas ka aega iseendale. Teate küll, et tegeleda sellise luksuse nagu näiteks magamise või pesemisega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles