Miks ei tohiks kunagi šokolaadi külmikusse panna?

FOTO: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

Šokolaadi ekspert Luke Owen Smith manitseb, et seda mõnusat maiust ei tohiks külmikusse panna ka kõige kuumema ilmaga.

Smithi sõnul muudab külmikusse panemine šokolaadi omadusi ning maitset, muutes selle tuimaks. Külma pandud šokolaad ei vabasta enam maitseid, kirjutab TheSun. Šokolaad armastab stabiilset keskkonda. Ideaalne temperatuur maiustuse hoiustamiseks on 10-20 kraadi. Ideaalis võiks šokolaad olla kuivas, varjulises kohas. Nii saad olla kindel, et sinu lemmik maius maitseb sama hästi kui ette kujutad.

Kui siiski ümbritsev temperatuur tõuseb talumatult kõrgeks ning soovid šokolaadi siiski külmikusse pista, pane see enne õhukindlasse hoiukarpi. Kakaovõi imab endasse ümbritsevaid maitseid ja lõhnu ning see rikub valesti hoiustades šokolaadi maitse.

Tagasi üles