Miks mehed joovad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kriitilise meele ja terava ütlemise poolest tuntud ajakirjanik Andres Raid arutles portaalis Alkeemia.ee, et meeste joomise põhjus võib olla moega kaasas käimine.

Kui pole janu, siis ei saa ka jooma sundida. Seega pole küsimus selles, miks mees joob, vaid miks tal on janu ja mida ta joomisega leevendab, kirjutas Raid. «Janu on selles kontekstis üsna universaalse tähendusega,» on mees kindel.

Januneda võib Andrese hinnangul ka seikluste järele, mida saadavad uued elamused ning mis tarbitud kogustest sõltuvalt võivad vajuda unustuse hõlma enne, kui nad jõuavad meelde jäädagi. «Janu võib olla ka iseenda ettekujutluse vili, kui on vaja välja mõelda põhjus sukeldumiseks mingisse tehis- või virtuaalmaailma»

Joomise põhjused võivad olla ka hoopis proosalisemad. «Pummeldamine on IN,» on Raig kindel. «Ükskõik, kuidas seda ka ei nimetata - vinoteegituur, sümpoosion (originaalis vaimukas vestlus rohke söögi ja joogiga), eriti peen degustatsioon valitud seltskonnale või Bock bensuka taga - sisu on sellel tegelikult üks, ehkki tunnistama pole seda nõus ei osalised ega spetsialistid konjunktuuri- või mõnest muust instituudist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles