Kaugsuhe pandi proovile Austraalias

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tene (23) ja Gerry (25) otsustasid eelmise aasta oktoobris, et aitab kaks ja pool aastat kestnud kaugsuhtest, on aeg rohkem koos olla. Teineteise põhjalikumaks tundmaõppimiseks koliti aastaks Austraaliasse.

«Enne Austraaliasse minekut oli meil n-ö kaugsuhe – kohtusime vaid nädalavahetustel. Ootasime mõlemad väga reisile minekut, sest lõpuks ometi saabus aeg, kus saame koos olla,» rääkis Tene.

Neiu tunnistas, et enne minekut mõtles ta väga palju ka sellele, et äkki nad ei saa seal hakkama. «Kartsin, et äkki me ei sobigi kokku ja sellest ei tule midagi välja. Öeldakse ju, et ekstreemsetes olukordades ja võõras kohas õpitakse inimest tõeliselt tundma,» jagas Tene oma hirme.

Kui paar teisel pool maakera lennukist maha astus ja neil õrna aimugi polnud, kuhu nad lähevad ja mis neist saab, oli Tenel sees kerge paanika. «Aga Gerry suutis mind maha rahustada. Üldiselt ma olengi üks suur ülemõtleja ja muretseja – õnneks Gerry oli nagu vana rahu ise ja mulle alati toeks – ükskõik, mis olukord oli!»

Kümme kuud kestnud reis läks neil väga hästi. Eks tülisid ja nääklemisi tuli ikka ette, aga üldiselt oli läbisaamine hea. «Ma arvan, et Austraalia oli parim, mis meiega juhtunud on. Seal sain ma aru, et olen teinud hea valiku ja nii õige inimese enda kõrvale leidnud!» on Tene õnnelik, et kaugsuhe tõestas end täielikult.

Siiski ninapidi koos nad Austraalias polnud, sest töötati erinevates firmades või tiimides. «Alguses läksime Lääne-Austraalia suurimasse avokaadofarmi tööle, kus töötajaid on väga palju. Moodustati mitu tiimi ning me töötasime Gerryga erinevates tiimides. Seetõttu saime alles õhtuti koos aega veeta,» selgitas neiu.

Pärast farmi läksid nad elama Perthi, kus Gerry töötas Coca-Cola tehases ja Tene kontoritarvete laos. «Seal oli samuti ühine aeg alles õhtuti.» Siiski oli aeg, mis jäi koosveetmiseks, väga mõnus ja huvitavalt sisustatud.

Kuigi Tenel puudub kogemus Gerryga ninapidi koos olemisest, siis arvab ta, et pidevalt koos olles hakkavad tahes-tahtmata mingid asjad partneri juures häirima. «Iga pisemgi asi võib viia nääklemiseni. Tuleb arvestada ka teise inimese soovide ja arvamustega, tuleb jätta piisavalt hingamisruumi, et mitte kaaslast lämmatada ja suhet tappa,» on Tene arvamus.

Nüüd, mil nad  tagasi Eestis on, kaugsuhe kahjuks jätkub. «Vot see on miski, mis paneb suhte eriti proovile. Päris raske on nii hakkama saada, aga lohutan end sellega, et kaugsuhe on nüüd vaid ajutine,» sõnas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles