Kuivharjamine aitab võidelda tselluliidiga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Refleksoloogi ja wellness-terapeudi Signe Saare sõnul on kuivharjamine odav, lihtne ja tõhus meetod võitlemaks tselluliidiga, mis tekib siis, kui on kas hormonaalne tasakaalutus, aeglane lümfiringe või halvasti toimiv soolestik. 

Signe soovitab tervisejakirja Üks detsembri/jaanuarinumbris, et kuivharjamist võiks teha hommikuti, näiteks pärast dušši, kasutades selleks naturaalharjastega saunaharja või puust nuppudega tselluliidiharja ning alustades paremast kehapoolest.

«Alustada tuleks kuivharjamist lõua alt kaela lümfisõlmedeni (sama liigutus teise rinna alt). Seejärel liikuda rinnaku keskelt rinna alla ja sõrmeotstest kaenla alla (samad liigutused teise käega). Pärast seda tuleks teha kaar ümber naba päripäeva ning harjata põlvest kubemeni, kusjuures tagant kulgegu harjamise suund põlveõndlast reit mööda üle tuhara ja sealt ette kubeme poole. Seejärel peaks harjama varbaotsast kubemeni (tagant kulgegu harjamise suund reit mööda üle tuhara ja sealt ette kubeme poole) ning tegema sama teise jalaga. Lõpuks võiks harjata selgroost kahele poole, nii palju kui käsi ulatub,» selgitas ta. 

Meeles tuleks pidada sedagi, et kuivharjamist ei tohi teha allergia puhul, lahtiste haavade ja mädanike korral, samuti haigena, palavikus olles. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles