Väldi reisides mõttetut ajakulu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reisida on tore ja huvitav, kuid sageli on meil puhkamiseks vaid loetud päevad. Sellepärast ongi mõistlik oma reis täpselt läbi mõelda, et vältida mõttetut ajakulu. 

Tripify.com tõi välja nipid, kuidas Vatikanis aega kokku hoida, kuid need kehtivad minu arvates igal pool.

Palju see maksab?

Enamiku muuseumide, kontsertide ja atraktsioonide hinnad ja lahtiolekuajad on kirjas nende koduleheküljel. Või saab infot selle kohta linna turismiinfost. Kui oled õpilane, üliõpilane või pensionär, siis kanna alati seda tõendavat dokumenti soodustuse saamiseks kaasas. Sageli ei taha piletimüüjad ilma vastava tõendi olemasoluta soodustust anda. Paljusid pileteid on võimalik osta ka internetist, mis hoiab aega kokku veelgi.

Väldi tasuta sissepääse

Ühelt poolt on ju tore pääseda muuseumidesse ja kirikutesse tasuta, kuid see on ka tohutu ajakulu – tahtjaid on palju, järjekorrad meeletult pikad ning trügimist rohkem kui tarvis. Lisaks on hooned sageli rahvast täis, mistõttu jääb tõeline elamus ja ilu nautimata. Investeeri parem sissepääsumaksu ning külasta seda kohta näiteks nädala keskel.

Külasta turismiatraktsioone keskpäeval

Keskpäeval, kella 11st hommikul kuni pärastlõunani on erinevad turistidele mõeldud kohad kõige tühjemad. Tõsi, rahvast võib küll olla, aga järjekorrad on sel kellaajal kõige väiksemad ning nii hoiad kõige rohkem kokku tarbetult aja raisku laskmisest.

«Väldi järjekordi» piletid

Nii nagu lennufirmad, müüvad ka erinevad turismiasutused sageli pileteid, mis küll natuke kallimad, kuid annavad sisenemisel eelisõiguse. Populaarsed kohad – nagu näiteks Vatikan – on ideaalsed selliste võimaluste kasutamiseks. On ju tore kaks tundi järjekorras seismise asemel kulutada hoopis 20 minutit? Hea asi on veel see, et nagu enne juba mainisime – osta pilet internetist ja hoia aega kokku veelgi!

Neid pileteid on sageli võimalik saada ka mitteametlikelt edasimüüjatelt, kuid alati tasub olla tähelepanelik ja pöörata rõhku turvalisusele. Paraku on liikvel palju pettureid.

Ole ringreisidega ettevaatlik

Ametlikud ringkäigud on toredad, aga enne sellise reisi ostmist veendu, et giidil oleksid «väldi järjekorda» piletid. Sa ei taha ju osta tuuri ja siis naeruväärselt pika aja sellest oodata piletijärjekorras.
Enne giiditeenuse ostmist uuri nende täpseid tingimusi ja loe internetist soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles