Miks ei peaks piima külmiku ukseriiulil hoidma?

Naine
Copy
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Kas laseksid võõral enda külmkappi piiluda või vaatab sealt vastu liiga suur kaos?  

Kaos ja kord polegi nii oluline, kui tead, kus riiulil milliseid toiduaineid hoida, et nad võimalikult kaua värsked säiliksid. 

Enamasti hoitakse just piima valesti, kirjutab Good Housekeeping. Nimelt ei peaks ta seisma ukse küljes asetsevas sahtlis, vaid külmkapi keskosas. Sama kehtib ka teiste piimatoodete, näiteks jogurti, juustu ja või kohta.

Külmkapiukse sahtel on kõige soojem koht ja seal peaksid olema vaid pika säilivusajaga toiduained nagu marmelaadid, mahlad ja vürtsikastmed. 

Ülemine riiul on samuti veidi kõrgema temperatuuriga, seega sobib see kõigeks, mida ei pea enam keetma. Näiteks võiksid seal seista eelmisest päevast ülejäänud toit või delikatessid nagu marineeritud köögivili. 

Külmkapi allosas võiks hoida liha ja kala. See sektsioon on kõige külmem ja nii püsivad värsked tooted seal kõige paremini.   

Viimase riiuli all on veel üks sahtel. See koht on ideaalne puu- ja köögiviljadele ning salatitele. 

Väljaande sõnul  peaks külmkapi temperatuur olema 1 kuni 4 kraadi vahel ja mitte kunagi ei tohiks külmikusse kuumi toiduaineid pista. Viimased tõstavad külmikutemperatuuri ja nii riknevad teised toiduained kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles