Värske uuring: paljudes allergiates on süüdi soolefloora

Naine
Copy
Foto: Brett Sayles / Pexels

Toiduainetalumatuse, õietolmu- ja teiste allergiate üheks otsustavaks teguriks võib olla soolefloora, näitab vastne Saksa teadlaste uuring.  

Allergiad ja kõikvõimalikud talumatused teevad paljude igapäevaelu raskeks ja tekitavad palju füüsilisi kaebusi. Nüüd on aga uus lootus õhus, kirjutab Fit For Fun. 

Uued teadmised ülitundlikkuse põhjustest võivad tähendada ka uutmoodi ravi. Nimelt on teadlased kindlaks teinud, et selle teema puhul tuleb esmalt sool luubi alla võtta. 

Uued soole mikrofloora uuringud

«Seoseid toiduaineallergiate ja soole mikrobioomi vahel on uuritud vaid mõned aastad,» selgitab Helmholtzi Keskuse Allergiainfoteenistus Münchenis, Saksamaal. Uusimad uuringud on jõudnud siiski järelduseni, et talumatuste ja soole vahel on tähtis seos. 

Riskiallikaks on kiudainevaene toit

Saksa teadlased, professor dr Thilo Jakob Justus Liebigi ülikoolist Gießenis ja meditsiinidoktor Elke Oberhofer järeldasid pärast uuringuid järgmist: 

«Viimastel aastakümnetel toimunud allergiliste haiguste selge juurdekasvu põhjusena mängivad tõenäoliselt otsustavat rolli muudatused intestinaalses mikrobioomis.» Ehk teisisõnu, mida vähem on erinevaid mikroobe sooles, seda tõenäolisem on ka allergiasse haigestumine. Ühe soodustava riskifaktorina tuuakse välja just kiudainevaene toitumine.

Seega siis kiudainerikkad toidud nagu läätsed, oad, brokoli, artišokk, vaarikad, herned, rooskapsas, kliid ja linaseemned olgu iga päev aukohal! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles