Kas kõhulihaseid on mõtet iga päev treenida?

Naine
Copy
Foto: Rodolfo Clix / Pexels

Öeldakse, et kaks päeva järjest pole mõtet sama lihasgruppi treenida. Mis puudutab jalgu, käsi ja tagumikku, siis peetakse sellest ka kinni, kuid kõhulihaseid kiputakse treenima iga ilmaga.  

 

Veel väike plank enne trennilõppu, veel mõned jalatõsted — ei saa ju kurja teha?! 

Mõte sellest, kuidas väikese vaevaga veel kiirelt kaloripõletus tööle panna ja kuuspakki üha reljeefsemaks saada, on paljudele nii ahvatlev. Kuid kas sellel on ka sügavamat mõtet?  

Gold's Gymi personaaltreener Lee Wratislaw soovitab spetsiaalseid kõhulihaste harjutusi teha vaid kaks-kolm korda nädalas, kirjutab Popsugar.  

«Arvatakse, et kui asi puudutab kõhtu, siis mida rohkem treeningut, seda parem. Siiski tuleb kõhulihastelegi aega anda, et nad saaksid samamoodi taastuda nagu ülejäänud lihasgrupid,» ütleb Wratislaw.

Kui sa õigesti treenid, töötavad kõhulihased nagunii peaaegu iga harjutuse puhul automaatselt kaasa: alates kardiost kuni raskuste tõstmiseni. Keha vöökoht tuleks treenides alati pingule tõmmata. 

Palju olulisem kõhulihastele on vaheldus, et keha keskosa muutuks tugevaks ja stabiilseks. Seega tasuvad ära kerepöörded, mõned venitused ning stabiilsust andvad harjutused nagu raskuste tõstmine ja näiteks nn Farmeri kõnd. 

Üldiselt soovitatakse alati kõhulihaseid enne treeningut soojendada, olgu siis selleks kardio- või jõutrenn. Sissejuhatuseks piisab paarist plank-harjutusest ja küljevenitusest. See juhib kohe alguses tähelepanu vöökohale ja nii on lihtsam kõhtu terve treeningu vältel meeles pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles