Armastuse üledoos: miks ma peaks selga toppima musijälgi täis pükstüki?!

Copy
Musimustriline jumpsuit vallutas publiku seas enim südameid.
Musimustriline jumpsuit vallutas publiku seas enim südameid. Foto: Kalev Lilleorg

Maailm on hulluks läinud! Kuid moel on õnneks oma meetod rahutusi ravida – armastusega. Musid ja südamed, üle võlli armastus ja headus. Tiina Talumees esitles äsja trendituuli tabavat, 70ndatest kantud kollektsiooni.

Ajad pole närvilised mitte ainult meil Eestis, terve maailm kannatab vihakõne ja hirmu all. Mood arstib seda omade relvadega. Mõni huumorivaene kodanik võib esmapilgul küll heituda ja mõelda – miks ma peaks selga toppima jumpsuit’i, mis ülepeakaela musijälgi täis? Või kandma huulte ja südamekestega kampsikut? Vaevalt ma sellega maailma paremaks teen…

Valitsev meeleolu on aga üks müstiline asi, mis koosneb miljonitest eraldi emotsioonidest eri paigus, eri inimeste meeltes. Kui suudad kellegi naeratama panna, oled oma panuse valitseva vihaepideemia ohjeldamiseks juba andnud! Suudlustega viha vastu

«Ega mood ei ole tegelikult kunagi naiivne. Me võime panna musidega kleidi selga, kuid selle sõnum on veidi sügavam. Maailmavalu foonilt, mis on meie ümber lausa üle keemas, on hästi tore teha teadlikult otsus olla positiivne. Just helget ja rõõmsat asja teha,» selgitab moedisainer Tiina Talumees lillelastest inspireeritud kõrgmoekollektsiooni tagamaid.

Tiina Talumehe tuliuus kollektsioon toob tagasi 70ndate meelsuse, kus elu keerles armastuse, hoolimise ja rõõmu ümber. Valgest ja helgest beebiroosast käivitunud kollektsioon muutus finaalis värvide ja mustrite särisevaks tulevärgiks. Ja helgust õhkus pea igast lavale sammunud komplektist. Milleks moes seda armastusesõnumi jalgratast ikka uuesti leiutama hakata, kui seda on hipiajal juba vägagi osavalt tehtud! Pealegi peitub tuttava ja uue kokteilis moes alati kõige suurem külgetõmme.

«Moeteadjamad oskavad öelda, et 70ndad on praegu väga moes,» arutleb moetalent Tiina Talumees ise. «Mul see teema päris selle järgi ei tulnud. 73 on minu enda sünniaasta, mõtlesin, et mood ongi ju väga isiklik asi, miks mitte sellest lähtuda. Tunnen, et kogu see armastuse ja positiivsuse teema on praegu väga ajakohane.»

Seitsmekümnendate aastate stiili on moelooja eluaeg armastanud ning loomingus varemgi kasutanud. Sihvakad figuurid, kõrged kitsad õlad, alt laienevad püksid ja voogavad seelikusabad – iga uus on unustatud vana. Ehkki moes ei toimu kordamist, vaid igavene tootearendus; iga disainer loob tuttavale vundamendile oma uue lossi ning lisab isikupärase joone.

«Minu esimesed moemälestused ongi pärit ema garderoobist, tal olid tõesti väga ilusad riided,» meenutab Talumees, kuidas ta juba päris pisikese põnnina moepisiku külge sai. «70ndad tulid mu ellu ka siis, kui kunstiakadeemiat lõpetasin. Tom Ford kavandas just sel ajal Guccile legendaarse hipikollektsiooni. Sel kevadel lähtusin Yves Saint Laurenti suudega prindist, mida ta 1971. aastal näitas, kuid see meeldib inimestele ka praegu!»

Feministlik manifest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles