Personaaltreener soovitab: mida panna pikal nädalavahetusel lauale

Naine
Copy
Foto: Rakvere LK

Kui soovid midagi erilist, kuid samas lihtsasti valmivat, soovitab personaaltreener Siim Kelner proovida peekonisse peidetud seasisefileed päikesekuivatatud tomatitega.

Kelneri sõnul on tegemist tema enda ühe viimase aja suure lemmikuga, sest retsepti on kokku pandud kaks komponenti, millele ta kunagi pole suutnud ei öelda —toorsuitsupeekonile ja seasisefileele. Maitseelamus, mis nende kahe kombinatsioonist sünnib, on Kelneri hinnangul kirjeldamatu. «Seda peab ise proovima,» sõnab ta.

Kui kardad, et sealiha teeb paksuks, rõhu tasakaalule! Ka selle retsepti kõrvale võiks lisada köögivilju või salatit.

«Sealiha ise on väga kõrge toiteväärtusega ja selles sisalduvad inimesele vajalikud asendamatud aminohapped, vitamiinid ja mitmed kasulikud mineraalained. Paljudele võib see küll üllatusena tulla, aga tegelikult on seasisefilee rasvasisalduse poolest võrreldav isegi kanafileega,» kinnitab Kelner.

Peekonisse peidetud seasisefilee päikesekuivatatud tomatitega

Vaja läheb: 

  • 150 g toorsuitsupeekonit
  • 1 seasisefilee
  • soola ja musta pipart
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • külmpressitud oliiviõli
  • 5-6 päikesekuivatatud tomatit

Valmistamine:

Puhasta filee terava noaga valgetest kiledest, määri oliiviõliga. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Tee fileesse väikesed sisselõiked ja torka lõhedesse 3-4 tükiks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Keera peekoniviilud ümber filee ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni peekon on pealt kaunilt pruunistunud (aeg sõltub filee suurusest). Serveeri meelepärase salatiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles