Vanaemad soovitavad: tugevda oma immuunsüsteemi nende nippide abil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kas tuleb tuttav ette vanaema jutt, kuidas talvel ei tohi märja peaga välja minna ja kuidas porgandite söömine kingib terava nägemise? Siin on 4 vanaemade käest kuuldud tarkusetera, mis aitavad su immuunsüsteemi tugevdada.

1. Positiivne suhtumine on abiks

Usu või ära usu, aga University of Queenslandi poolt läbi viidud uuringust selgus, et positiivne mõtteviis mõjub tõepoolest immuunsüsteemile hästi. Uuringu eestvedaja doktor Elise Kalokerinos vaatles 50 inimest vanusevahemikus 65 kuni 90 eluaastat ja jõudis järeldusele, et positiivsete mõtetega vanemad inimesed olid tugevama immuunsüsteemiga.

2. Apelsinide söömine on kasulik

Oled kuulnud, et külmetuse korral peaks sööma apelsine? Apelsinides on rohkelt C-vitamiini ja tsinki, mis aitavad imuunsüsteemi tugevdada. Helsingi Ülikoolis viidi läbi uurimus, mille tulemustest selgus, et külmetusega osalejate sümptomid vähenesid tsingitablettide tarvitamise järel kolmandiku võrra. C-vitamiin iseenesest ei aita küll külmetust ära hoida või sümptomeid drastiliselt vähendada, aga on siiski immuunsüsteemile toeks. 

3. Küüslauk teeb head

Küüslauk on efektiivne vahend haigustega võitlemiseks. Tehti katse, kus 146 täiskasvanust ühele osale anti talveperioodil iga päev regulaarselt küüslaugukapsleid ja teistele platseebo efektiga kapsleid. Kui platseebo efektiga kapsleid söönud grupist haigestus külmetusse 65 inimest, siis päris küüslaugukapsleid tarvitanud grupist vaid 24 inimest. 

4. Ära alahinda puhkamist

Me kõik oleme kuulnud, kui oluline on puhkamine ja piisav ööuni. Kui magad vajaliku arvu tunde, annad kehale võimaluse ennast välja puhata ja enda eest ise hoolitseda. Kõige parem kingitus on pakkuda kehale piisavalt und, kirjutab Bustle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles