«Emme ütleb, et võib küll!» ehk kuidas väike prints Harry köögis kooke nõutamas käis

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. juuli 1995. Harry ja printsess Diana
5. juuli 1995. Harry ja printsess Diana Foto: Martin Keene / PA Wire/PA Images/Scanpix

Prints Harry oli väike armas poisike, kel oli oma armastava ema, printsess Dianaga, väga lähedane suhe. Nüüd on päevavalgele tulnud üliarmas kirjake, mis heidab valgust ema-poja armsasse argiüpäeva.

53-aastane Carolyn Robb alustas aastal 1989 Kensingtoni palees tööd Diana ja ta pere erakokana. Robbi sõnul lubas Diana Harryl hommikusöögiks süüa siirupikoogikesi.

Sunday Timesile antud intervjuus avaldas Carolyn, et kord tulnud prints Harry kööki ning küsis magusat ampsu. Et aga asi veel nunnum oleks, oli tal kaasas käsitsi kirjutatud kirjake, kuhu printsess Diana oli kirjutanud: «Emme ütleb, et võib küll!»

Robb ütles ka, et hoidis külmikus Harry jaoks eraldi siirupikookide varu. Koka sõnul oli perele väga kerge süüa valmistada, kuna neile meeldisid lihtsad asjad: salatid, sufleed, piparmündilammas ja täidetud suvikõrvits. Kuna poisid William ja Harrry olid suured magusasõbrad, siis peitis ta sageli ka nende lõunasöögikarpidesse erinevaid maiusi.

Pärast Diana ja Charlesi lahutust töötas Robb Charlesi heaks veel kuni aastani 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles