Selle 15-minutilise rituaaliga alustad nädalat stressivabalt

Naine
Copy
Foto: Pexels

Täis motivatsiooni uude nädalasse ja eelmise nädala mured kõik selja taha jätta — selle 15 minuti trikiga on see täiesti võimalik. 

Sa tead seda tunnet — on pühapäevaõhtu ja sa pole sugugi uueks töönädalaks valmis. Nädalalõpp oli jälle liiga lühike ja sa ei saanudki oma pead vabaks. Asjad, mida sa tahtsid juba nädalate eest ära teha, lükkusid jälle edasi. 

Kuidas tegutseda, et stressivabalt uut nädalat alustada? Tee algust pühapäevarituaaliga! Seda rituaali võib aga sama hästi ka täna õhtul alustada. Ole 15 minutit segamatult, et saaksid ainult iseendale keskenduda ja järgi neid nelja sammu. 

1. Kirjuta üles iga väikseimgi asi, mis on sul südame peal 

Kirjuta paberile pealkiri «Mured» ja pane kirja kõik mured ja probleemid, mis sind praegu kurnavad. Lisa ka kõik väiksed probleemikesed. Mured võivad olla näiteks sellised:

  • ma ei jõua kunagi oma e-posti vaadata
  • ma ei suuda kuidagi oma lühilugu lõpetada
  • minu teismeline tütar ei talu mind hetkel absoluutselt
  • ma olen kolm kilo juurde võtnud ja mu lemmikteksad on liiga kitsaks jäänud 

2. Kujuta ette, kuidas need asjad näevad nädala pärast välja

Kirjuta uus paber, märksõnaga «Rahulolu» ja eelmise nädala kuupäev. Kuidas su elu peaks välja nägema? Kas tahad, et teksad istuksid, et tähtsad meilid oleksid läbi vaadatud ja et sa oleksid oma tütrega kannatlikum? 

3. Koosta tegevusnimekiri

Kirjuta kolmandale paberile pealkiri «Tegevused». Siia kirjuta ainult täiesti konkreetsed tegevused, mida sa järgmise 7 päevaga suudad saavutada ja mis on sinu kontrolli all. 

Ära kirjuta seejuures eesmärke nagu «Ma kaotan kolm kilo». Võta parem ette ja pane seinale ostunimekiri madala süsisevesikusisaldusega toodetest ja vähenda alkoholitarbimist nädalavahetusel. 

Ära kirjuta ka «Lõpetada see lühilugu». Kirjuta selle asemel «Ma leian iga päev kaks tundi, et oma lugu edasi kirjutada». 

4. Sorteeri oma sedeleid õigesti

Viimase sammuna kinnita oma tegevuste nimekiri seinale. Teised paberid pane kappi. Nüüd oled sa vaid ühe sammu kaugusel õnnest: tegutse ja pea oma tegevuste nimekirjast kinni. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles