Mõnus nädalavahetus ukse ees: 8 üritust, kuhu minna

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Lihavõtete eelsel nädalavahetusel saab Eestis märkimisväärselt hästi süüa nii suu kui ka silmadega. Kes on just plaaninud end kiusatustest eemale hoida, saab teha sporti nii põneval moel, mis paneb unustama kõik muu.

Gurmaanid on oodatud Võrumaale, kus pühapäeval lõpeb Uma Meki kohvikute ja restoranide nädal. Kolmekäigulist  menüüd pakuvad eri söögikohad vaid 17 euro eest ning maitsta saab tõelisi hõrgutisi, alates Taevaskoja küüliku koivast kuni glasuuritud põdrasambla ja mustsõstraveinis hautatud pirnini. Kinos Sõprus toimub aga toidufilmide festival, kus pakutakse sissevaadet nii kulinaargeeniuste tegemistesse kui toidumaailma pahupoolde. Mereannitööstuse tagamaad, Michelini tärnide hind – festivali külastaja teab oma edaspidistes valikutes palju rohkem, alates mereannitööstusest ja lõpetades Michelini tärnide tagamaadega.

Sporti saab sel nädalal teha rajal Pagari mõisast Mäetaguse mõisani: kahe mõisa jooksu distantsid jäävad alla 10 kilomeetri ning rada saab läbida ka ratta või kõnnikeppidega. Hea võimalus tutvuda Alutaguse kandiga. Eesti-Läti jooks ühendab Valga ja Valka linnu, orienteerumishuvilisi ootab Võrumaal Kõrve külas rahvusvaheline orienteerumisvõistlus Peko Kevad. Veesportlased ja matkajad kiirlaskuvad Türilt Torile mööda Pärnu jõge. Kevadine jõgi võib olla nii kiire et Türi-Tori aerutamismaratonil on veesõidukitega läbitud 7 tunniga ligi 80 km. Tubaste hüpete huvilised on oodatud Viljandi Pärimusmuusika Aita kord kuus toimuvase tantsude õpituppa, kus seekord saab nautida külapeo kaasakiskuvat meeleolu Rootsi ansambli Lekarerätten pilli järgi tantsides.

Neid, kes eelistavad kehalistele muredele ja rõõmudele mitte mõelda, ootab käsitöömess, kust osta peenelt valmistatud esemeid ja värskendada oma oskusi mõne uue nipiga. Muusikahuvilised kogunegu kuulama rahvusvahelist koorifestivali Tallinn 2019, kuhu on saabunud lauljaid mitmelt maalt kuni kauge Mehhikoni välja. Üles astuvad ka head Eesti koorid nagu Vox Clamantis ja Ellerhein.

Lähem info: puhkaeestis.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles