Võitled ärevusega? Lihtsad moodused, kuidas minutitega parem enesetunne saavutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Enamik meist kogeb aeg-ajalt ärevustunnet. Siin on viis lihtsat moodust, kuidas ilma ravimite abita ärevustunnet leevendada.

1. Kuula seda laulu

Usu või mitte, aga uuringud on näidanud, et just selle laulu kuulamine aitab ärevust vähendada tervelt 65 protsendi ulatuses. Muusikateraapia võib väidetavalt abiks olla ka valu leevendamisel.

2. Tee joogat

Kui oled kodus või muidu privaatses ruumis ja tahad kiiresti lõõgastuda, on jooga selleks üks parimaid viise. Kuigi joogas on palju rahustavaid poose, on just kassi-lehma poos hea viis, kuidas vähendada stressi ja ärevust ning keskenduda hingamisele. 

3. Hinga sügavalt

Eksperdid on kindlaks teinud, et hingamine mõjutab oluliselt meie stressitaset ja ärevust. Sügavalt hingamine tagab parema hapniku ligipääsu ajule, mis aitab alandada vererõhku ja lubab organismil lõõgastuda. Kõigest kaks minutit kontrollitud hingamist võib aidata ärevustundega paremini toime tulla. 

4. Tee viis minutit pausi

On kindlaks tehtud, et regulaarne meditatsiooni praktiseerimine aitab sul keeruliste olukordadega paremini toime tulla, leevendada nii vaimset kui füüsilist valu ja elimineerida ärevusega seotud faktoreid. Üks uuring tõestas, et kui mediteerid 20-minutit neli päeva järjest, langeb su ärevustase ligikaudu 40 protsenti. 

5. Haara närimiskummi järele

Kuigi nätsu järele haaramine ei pruugi olla esimene asi, mis ärevustundega meelde tuleb, aitab see tegevus leevendada väsimust, stressi, ärevust ja isegi tõsta su tuju. Uuringus osalenud inimeste pealt selgus ka tõsiasi, et närimiskummi närimine tagas paremad töötulemused. Närimiskummist suurema kasu saamiseks, tuleks närida hoogsalt, kirjutab Greatist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles