Dermatoloogid soovitavad: toiduained, mida süüa ilusa naha heaks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Ilus nahk saab alguse toitumisest ja kes oskaks anda naha heaks paremaid soovitusi kui mitte dermatoloogid ise?

1. Smuutid

Dermatoloog Janet Vafaie on ise suur smuutide fänn, sest neid on võimalik valmistada antioksüdantide rohkelt. Vafaie ise eelistab smuutidele lisada värskeid marju, mangot ja ananassi, sest need kõik on loomulikult antioksüdantide rohked. Lisaks on hea kasutada smuutides assai ja chia seemneid ning ingverit, mis on põletikuvastase toimega ja aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, et nahk püsiks särav.

2. Vitamiin B3

Dermatoloog Ron Moy sõnab, et on tehtud uuringuid, mille kohaselt seostatakse vitamiin B3 näiteks vähkkasvaja ennetamisega. Kala, liha ja seened on kõik headeks B3-vitamiini allikateks. 

3. Söö vikerkaarevärviliselt

Dermatoloog Jennifer Chwalek ütleb, et hoolimata toidukorra ajast, tasub oma einetele lisada värvilisi köögivilju. Tema ise üritab iga päev vikerkaarevärviliselt süüa. Eriti armastab ta näiteks rohelisi lehti, bataati, avokaadot, pähkleid, kõrvitsa- ja päevalilleseemneid ja marju. 

Pähklid ja avokaadod sisaldavad tervislikke rasvu ja rohelised lehed ning marjad on rikkad antioksüdantide poolest. Antioksüdandid ja tervislikud rasvad koos on võimas kombo ilusa naha heaks. 

4. Tarbi palju vedelikku

Ilusa naha üks saladus on kindlasti pidev seespidine niisutamine. Paljud inimesed ei joo sellegipoolest piisavalt vett. Kui sa ainult vett ei taha, joo taimeteed. Kohvifännid võiksid mõned tassid asendada rohelise teega, mis sisaldab küll kofeiini, kuid ei vii vett kehast välja, kirjutab Insider. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles