10 tarkust, kuidas karismaatiliselt särada

Naine
Copy
Foto: Pexels

Olgem ausad, kes ütleks ära veidi enamast karismast?! Need kümme nõksu võivad aidata sel teel, «kuidas võita sõpru ja mõjustada inimesi».

1. Naerata

Kas teadsid, et su keha vallandab õnnehormoone juba isegi siis, kui sa naeratad vaid 30 sekundit endale peeglist? Tee sellest oma igahommikune rituaal. Nii alustad päeva positiivse energia ja suurepärase kiirgusega.

2. Raadiovaikuse harjutus

«Sa ei saa sellega nagunii hakkama! Miks sa ei ole …?» Meie sisemine hääl on sageli meie kõige suurem kriitik.

Tulemuseks on see, et me oleme ebakindlad ja julgeme vähem teha, kui tegelikult suudaksime.

Nüüdsest vasta oma sisemisele häälele nii: «Sul on praegu raadiovaikus!» Pikapeale teeb see sind päris sõltumatuks — ja nii mõjud sa ka teistele.

3. Superkangelase poos

Eksperdid soovitavad enne tähtsaid kohtumisi vähemalt kümneks sekundiks võtta sisse niinimetatud superkangelase poos: seisa jalad harkis ja siruta käed võidukalt välja! Uurimused on näidanud, et neid inimesi peetakse selle hoiaku pärast oluliselt sümpaatsemaks ja enesekindlamaks.

4. Õnne-korda-kaks-valem

Mis muutub kahekordseks, kui seda jagada? Eks ikka õnn! Seepärast ole suuremeelne ega ära koonerda komplimentidega! See ei rõõmusta üksnes sinu kaaslast, vaid paneb automaatselt ka sinu silmad särama.

5. Jaura rahumeeli 

Alati ei saa heas tujus olla. Pealegi taipavad teised kiiresti, kui keegi teeskleb. Seega: vala teinekord (mitte iga päev) ka viha või kurbust välja. Kaasinimesed tajuvad seda pigem ehedusena — ja sind sümpaatsemana.

6. «Küllaltki parimad sõbrad»

Vaata, millised inimesed sulle head teevad. Kes sind motiveerib ja inspireerib selmet sind kas pidurdada või lausa ebakindlaks muuta. Panusta nendele «küllaltki parimatele sõpradele.» See kannab hoolt õnne eest — mis toimib nii sees- kui välispidiselt.

7. Väike rõõm, suur mõju

Tähista rahulikult elu väikseid edusamme. Näiteks jõudsid veel viimasel hetkel bussi peale või lugesid lõpuks selle paksu raamatu lõpuni? Soovi endale õnne!

8. Riietumiskood

Kottpüksid ja kompanii on muidugi väga mugavad, kuid nendes käiakse väiksema enesekindlusega. Kui tahad kompetentsust välja hoovata, vali järgmine rõivakood: bleiser, pluus ja püksid või hästiistuv kleit. Kõige tähtsam on muidugi, et sa tunned end selles ülihästi.

9. Lase elada

Väldi teistele ülemäära kiirelt hinnangut andmast, maha tegemast või lausa hukka mõistmast. See teeb su südame kalgiks — ja ka näojooned. Mina olen okei, tema on okei …

Kui kedagi teist koheldakse kehvasti, jõuab see üsna varsti ringiga enda juurde tagasi.

10. Ettevaatust, ukseava!

Meeldivat kiirgust ei anna üksnes hea (sirge) kehahoiak, ka vestluskohal on oma osa. Kui jääd näiteks ukseavas seisma, siis mõjud sa ebakindlana — ja see, mida sa ütled, mõjub igavana. Otsusta alati ruumi kasuks!

Allikas: My Life

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles