Ole arvestav! 7 väikest asja, mida meie koduplaneedi heaks igapäevaselt teha

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuigi 22. aprillil tähistatakse ametlikult Maa päeva, siis meie planeedi heaolule tuleks mõelda iga päev. Siin on 7 väikest asja, millele tähelepanu pöörata. 

1. Mine tööle jala või jalgrattaga

Kui sa elad oma töökohale piisavalt lähedal, on parim moodus ühendada keskkonnasäästlikkus ja värske õhu käes viibimine ja tööle liikuda jala või jalgrattaga. Lisaks sellele, et kulutad mõned kalorid, ei pea sa suure tõenäosusega ka ummikutes seisma.

2. Kasuta ühistransporti

Kui elad oma töökohast liiga kaugel, et jala kõndida või jalgrattaga sõita, kaalu ühistranspordi kasutamist. Kõige lihtsam on Google Mapsi abiga leida sobilik transpordivahend. Lisaks sellele, et säästad bensiini pealt, saad kasutada ühissõidukis veedetud aega näiteks tööülesannete ettevalmistamiseks või raamatu lugemiseks. 

3. Joo kohvi kruusist 

Eelista võimalusel alati kohvi joomiseks kruusi, mitte ära vali papptopsi. Kui armastad kohvi kaasa osta, soeta endale korduvkasutatav kohvitops.

4. Osta endale korduvkasutatav veepudel

Vee joomise puhul kehtib sama reegel, mis kohvigi puhul. Hangi endale korduvkasutatav veepudel, mida kaasas kanda. Organisatsiooni Ban the Bottle andmetel kulub Ameerika Ühendriikides aasta jooksul 17 miljonit barrelit naftat, et toota plastpudeleid. 

5. Kasuta riidest kotti

Kilekotid võivad osutuda kasulikuks näiteks prügikottide näol, kuid keskkonnale on need äärmiselt kahjulikud. Hangi endale riidest kott ja kanna seda kaasas, nii on sul alati poekott käepärast. 

6. Tarbi vähem liha

Kui oled valmis suuremateks muutusteks, vähenda liha tarbimist. Liha tootmine koormab keskkonda suurel määral.

7. Istuta puid

Kui sul ei ole endal sobilikku kohta, kuhu puud istutada, uuri internetist erinevate aktsioonide kohta, mille käigus puid istutatakse, soovitab Insider. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles