Tulpidest mustkunstini: 6 lahedat üritust üle Eesti, kuhu sel nädalavahetusel minna

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Vaas&Vaas

Sel nädalavahetusel toimub üle Eesti hulk sündmusi, kus ei pea olema pealtvaataja, vaid saab eri valdkondades ise kaasa lüüa. Veelgi vahvam, et enamikus tegevustes saab osaleda kogu perega.

Kevadpealinnas Türil algavad 29. märtsil kell 13 üle Eesti kuulsad tulbipäevad. Peale sadade tulbisortide uurimise näitusel saab osaleda mitmesugustes töötubades, sealhulgas valmistada endale tulbiseepi.

Kel kodustest kulunud kaarditrikkidest kõrini, saab tutvuda mustkunstiku elu rõõmude ja muredega ning ise uusi kavalusi juurde õppida. Tallinna lähedal Laagris annab Mustkunstiteater reedel ja pühapäeval etenduse ning pärast etendust õpetab professionaalne mustkunstnik Fred-Erik Johanson mustkunsti õpitoas trikke, millega hämmastada sõpru, kolleege ja klassikaaslasi. Tartu Saksa Kultuuri Instituudi saalis aga mängitakse laupäeval etendust Piret Raua mustkunstnikuloo «Ernesto küülikud» ainetel.

Kunsti- ja muusikasõbrad saavad samuti veeta praktilise nädalavahetuse. Pärnus ootab avatud disainitöötuba «Käed värviseks», kuhu pääsemiseks ei pea gruppi kokku panema, vaid võib üksigi minna. Tee endale ise nagi, seinakell või kas või võinuga! Haapsalus saab aga Rannalõõtsal lõõtspilli või karmoškat võistu mängida. Toimub ka ühismängimine neile, kel pole soovi võistelda, küll aga soov koos muusikat teha.

Spordihuvilisi ootab pühapäeval teist korda ajaloos Käärikul võistlus Võimatu 10. Jooksule on lubatud ainult mehed ning rajale sätitud arvukalt looduslikke ja tehistakistusi, mis panevad osalejad proovile nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Video võistlusrajast

Lähem info puhkaeestis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles