Uuring: mehed ja naised petavad erinevatel põhjustel

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Nii mehed kui naised kipuvad mõnikord suhtest kõrvale kalduma, kuid põhjused, miks afäärid tekivad, on neil erinevad.

Mehi motiveerivad pigem füüsilised kired, naisi aga tõukavad petmisele pigem psühholoogilised tegurid. Nõnda selgus hiljutisest uuringust, kus osales 2000 Ameerika ja Euroopa meest ja naist, vahendab BestLife.

Naised nimetasid peamiste põhjustena «Mu partner ei pööranud mulle enam tähelepanu» ja «Teine inimene oli minu jaoks olemas». Mehed aga tõid põhjustena välja «Teine inimene oli väga seksikas» ja «Mulle löödi külge».

Samast uuringust selgus, et 27,8 protsenti naistest peab kellegagi emotsionaalselt väga lähedaseks saamist petmiseks, sama arvas vaid 18,8 protsenti meestest.

Arvatakse, et meeste ego ja seksuaalse tegevuse vahel on tugev seos ja et naiste ego toidab tähelepanu. Ühine on aga kõigi puhul see, et nii naised kui mehed, kes on hädas madala enesehinnanguga, kipuvad otsima rohkem välist tähelepanu.

Väljaanne toob välja, et statistiliselt petavad naised vähem kui mehed, kuid arvesse tuleb võtta ka ajaloolist konteksti – meeste puhul on petmine alati olnud rohkem ühiskondlikult aktsepteeritavam.

Tasub ka märkida, et on uuringuid, mis viitavad, et naised tunnevad end monogaamses suhtes lõksus suurema tõenäosusega kui mehed. Nad lihtsalt ei kipu nii kiirelt kõrvalsuhetesse astuma, olgu siis põhjuseks ühiskondlikud normid või suurem enesekontroll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles