Pulmareisile! Aga kuhu?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui pulmad peetud, on paras hetk aeg maha võtta, pärast peotralli teineteisele pühenduda ja reisile sõita. Aga kuhu minna?

Kui varem peeti pulmareisi pigem väljamaiseks kombeks, mis Eesti abiellunute puhul rohkem erand kui reegel oli, siis nüüd on sellest saanud vägagi loomulik osa pulmaplaanidest ja pulmareisile minnakse üha rohkem. Ka sihtkohad ja plaanid on üha suurejoonelisemad. Ja valikuvõimalusi on. Wris Reisibüroo turundusspetsialist Tiina Lebane ütleb, et pulmareisiks on laias laastus kolm võimalust: mesinädalad kahekesi, reis koos pulmatseremooniaga välisriigis ja ametliku talitusega kodumaal või siis ka see variant, kus kõik kolm etappi võetakse ette välisriigis.

Sihtkohaeelistused jagunevad laias laastus kaheks, räägib Reisidiilide juhatuse liige Kaido Kukk. «Talvel naitujad eelistavad pulmareisina ette võtta eksootilisi sihtkohti peamiselt Aasias – näiteks Tais ja Balis, kus talvisel ajal on ilm soe ja päikeseline. Suvel aga, pulmade tipphooajal reisitakse peamiselt Vahemere äärde, kus ootavad hea ilm ning kulinaariaelamused koos hea kohaliku veiniga,» sõnab ta. Käiakse ka Kreeka saartel, Maltal, Küprosel ning linnapuhkusel Pariisis ja Roomas. Kuid üha rohkem leidub neid, kes massiturismikohtadele eelistavad vaikseid romantilisi sihtkohti, näiteks veinimõisaid Bordeaux's ja Toscanas.

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg sõnab, et nende kliendid armastavad pulmareisi sihtkohana suvel väga ka Türgit ning talvel Egiptust ja Kanaari saari.

Koos saab täita kõik soovid

Reisibüroode õlule jääva korraldamise suurus on olenevalt abielupaari soovidest erinev. Lebane räägib, et on paare, kes teavad täpselt, mida tahavad, ning vajavad õige pisut tuge reisi korraldamiseks. «Samas juhtub, et üks soovib teisele üllatuse teha ning reisikonsultantide osa on juba sisulisem ja suurem,» toob ta näite.

Kukk sõnab, et Reisidiilides pannakse pulmareis vajadusel kokku nagu rätsepaülikond. «Mida täpsemini noorpaar teab, mida soovib ja mis on eelarve, seda libedamalt pulmareisi korraldamine reisibüroo abiga läheb. Reisi hind võib üpris palju varieeruda nagu ka tavalisel puhkusreisil,» räägib ta. Eelkõige mõjutavad hinda lennupiletite hinnad sihtkohta, valitud majutuse tase ja hooaeg. «Kui eelarve pole kuigi suur, on kaval valida sihtkoht selle järgi, kus pole parasjagu kõrghooaega. Näiteks muidu üpris kallid pealinnad Rooma ja Pariis on just suvel märksa soodsamad kui muul ajal,» annab ta hüva nõu.

Riisberg räägib, et Novatoursil on mitmes pakutavas sihtkohas spetsiaalsed hotellipaketid pulmareisijatele, aga loomulikult arvestab reisikonsultant reisija erisoove ja täidab need võimalusel. «Pulmareisi eesmärk on veeta kvaliteetselt aega oma kallima seltsis ja nautida kaunist ning rahulikku keskkonda. Noorpaari tavasoovide hulka kuuluvad rahulik kuurort, kena ja romantiline piirkond, merevaatega tuba, samuti soovitakse privaatsust ja kindlasti kvaliteetset teenindust,» räägib ta.

Väljamineku suurusest rääkides ütleb Kukk, et pulmareise võib korraldada absoluutselt igas suurusjärgus. «Oleme korraldanud pulmareise mõnesaja euroga inimese kohta (see oli paaripäevane romantiline linnareis) kuni eksootilise pulma-aastapäevani Keenias hinnaga ligi 1600 eurot,» sõnab ta. Riisberg ütleb, et üldiselt ollakse valmis pulmareisile kulutama keskmisest rohkem: nende kogemuse kohaselt vähemalt 1700 eurot, kuid on ka paare, kelle eelarve küünib üle 8000 euro.

Spikerda siit!

Tiina Lebane Wris Reisibüroost jagab mõne konkreetse soovituse paaridele, kes pole veel pulmareisi sihtkohta lukku pannud. Tähele tuleb panna, et kõigile hindadele lisanduvad lennupiletid.

Pulmad Mauritiusel

Mauritiuse-reisi saab kokku panna täpselt kliendi soovi järgi. Näiteks seitsmepäevane pulmapakett  neljatärnihotellis, mis sisaldab  tseremooniat, pruudikimpu, pruudi meiki ja pulmatorti, maksab umbkaudu 1150 eurot inimese kohta. Tseremoonia toimub ookeani kaldal sooja päikese all – põhjamaa inimesele tõeline eksootika.

Kariibi mere saared

Jamaika, Antigua, Barbados, Bahama – selle piirkonna luksuslikud kuurordid pakuvad paaridele õhtusööke küünlavalgel, romantilist troopikaolustikku ja kauneid liivarandu. Saab valida kõik-hinnas-teenuse nii mesinädalate kui pulmatseremooniate korraldamiseks, lisaks palju vaba aja veetmise võimalusi nii maal kui vees. Säärase pulmareisi hind neljatärnihotellis on umbes 1300 eurot inimese kohta.

Bali

Viimastel aastatel on Eesti inimeste seas saanud populaarseks sihtkohaks Bali. Seal leiab näiteks kauni eraldatud hotelli, kus kahekesi veeta tõeliselt lõõgastav mesinädal, aga ka seltskonnaga imelise pulmapeo pidada. Paketi hinnad algavad kahekesi reisides 1400 eurost inimese kohta.

Itaalia

Klassikaline pulmareisi sihtkoht alates kuumast «kontsast» karge Põhja-Itaaliani. Siin on lõpmata kauneid kohti, kuhu minna kahekesi või seltskonnaga. Väga populaarne paik ka neile, kes soovivad pulmad tervikuna välismaal korraldada. Kuna tegemist on katoliikliku maaga, siis tuleb teada, et kiriklikku tseremooniat korraldada ei saa: lihtsaim on ametlik pool Eestis korda ajada.

Väga menukas sihtkoht on Garda järv: neljapäevane pakett kahele koos vaba aja tegevustega maksab inimese kohta 890 eurot.

Fuerteventura

Romantiliseks puhkuseks sobib see Kanaari saarestiku osa suurepäraselt: kanaarlased nimetavadki seda armunute saareks. Siinsetel kilomeetrite pikkustel liivarandadel võib kaua kõndida kedagi kohtamata. See teeb saarest vastabiellunute tõelise paradiisi. Talvel  on saada soodsa hinnaga pakettreise alates 479 eurost inimese kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles