5 asja, mida kaaluda enne tööpakkumise vastu võtmist

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Töövestlus läks edukalt ja sulle tehti tööpakkumine. Siin on 5 asja, millele peaksid enne pakkumise vastu võtmist mõtlema. 

1. Milline saaks olema su teekond tööle?

Mõtle läbi, milline näeks välja su teekond tööle ja kui palju see igapäevaselt aega võtaks. Kui palganumber on suur, küsi endalt, kas see on väärt iga päev mitu tundi rooli taga istumist. Kui ei ole, siis leiad kindlasti enda jaoks sobivama tööpakkumise. 

2. Kas palk vastab töökoormusele?

Paljudel positsioonidel tuleb ette, et lisaks oma tavapärastele tööülesannetele, pead tegelema ka väiksemate ja suuremate lisaülesannetega. Kui töökoormus tõotab kasvada üle pea, tee kindlaks, et saad selle eest vastavat palka. 

3. Millised on ettevõtte väärtused?

Tööpakkumist kaaludes tuleks kindlasti tutvuda ettevõtte väärtustega. Sa võid küll arvata, et suur palk aitab kompenseerida sinu uskumustega vastuolulisi väärtusi, aga tegelikult muudab see su hoopis õnnetuks. 

4. Kui paindlikud on töötingimused?

Uuri kindlasti, kui paindlikud on ettevõtte tingimused. Näiteks, kas mõnel päeval nädalas on kodust töötamine lubatud? Mis juhtub haigestumise korral? Kas igapäevaselt tuleb kontoris olla kindla kellaajani?

5. Millised on karjäärivõimalused?

Tee kindlaks, milliseid võimalusi pakub ettevõte arenemiseks. Kas korraldatakse koolitusi, pakutakse nõustamist või soodustab ettevõte mõnel teisel viisil töötajate arengut? On oluline teada oma võimalusi, kirjutab Thought Catalog. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles