Üllatav viis, kuidas sina saad aidata oma emal kauem elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Nüüd on avastatud veel üks põhjus, miks peaksid ennast süüdi tundma, kui sa külastad oma ema harva ega helista talle.

Uuringud näitavad, et kui sa veedad oma emaga kvaliteetaega, siis see aitab tal kauem elada. California ülikoolis läbiviidud uuringus võeti vaatluse alla 1600 üle 60 aasta vanust inimest (keskmine uuringus osalejate vanus oli 71).

Ligi neljandik neist osalejatest, kes tunnistasid, et kannatavad üksilduse all, surid kuue aasta jooksul. Samal ajal kui oma perekonnaga lähedastes suhetes olevatest emadest suri sama aja jooksul vaid 14 protsenti. Neid tulemusi toetavad ka varasemad uuringud, mis näitavad, et üksindus on sama surmav kui suitsetamine või rasvumine.

Uuringus leiti ka seda, et vanuse lisandudes hindavad inimesed suhteid teisiti – pealiskaudsed suhted lükatakse kõrvale ja esile tõusevad suhted perekonna ja lähedaste sõpradega. Tänu elukogemusele teatakse, mille nimel tasub võidelda ja millel tasub lihtsalt minna lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles