Oled pidevalt väsinud? Süüdi võivad olla need 5 tegurit

Naine
Copy
Foto: Diego Cervo / PantherMedia / Scanpix

Lähed igal õhtul normaalsel ajal magama, kuid ometi tunned hommikul ärgates, et oled rohkem väsinud kui enne. Siin on 5 üllatavat tegurit, mis võivad väsimust põhjustada. 

1. Segadus töölaual

Korrapäratult asju täis töölaud põhjustab vaimset väsimust. Princetoni Ülikooli psühholoogiaprofessor Sabine Kastner selgitab, et mida rohkem objekte on sinu visuaalses vaateväljas, seda raskem on su ajul neid filtreerida ja keskenduda. Tulemuseks on suurem väsimus. 

2. Pikk paus toidukordade vahel

Kindlatel kellaaegadel söömine ja toidukordade mitte vahele jätmine hoiab energiataseme ühtlasena ja aitab sul hommikust õhtuni vastu pidada. Eelista vahepalaks tervislikke snäkke või otsusta hoopis toitva smuuti kasuks. 

3. Hommikusest trennist loobumine

Pole oluline, kas eelistad raskuste tõstmist või joogat, hommikusest trennist loobumine, et tunnikene kauem magada, võib sulle väsimuse näol kätte maksta. Uuringud on näidanud, et mõõdukas 20-minutiline treening aitab energiavarusid suurendada.

4. Rauapuudus

Rauapuudus organismis võib muuta su aeglaseks, kergesti ärrituvaks, nõrgaks ja segada su keskendumisvõimet. Raud on oluline, sest aitab lihaseid ja rakke hapnikuga varustada. Rauapuuduse vältimiseks söö rohelisi lehti, mune, tofut, ube, pähkleid ja kombineeri neid C-vitamiini sisaldavate toiduainetega, sest nii soodustad raua imendumist. 

5. Liigne magamine

Kui väsimus on unepuuduse puhul loomulik, siis head ei tee ka liigne magamine. Oluline ei ole mitte magatud tundide arv, vaid une kvaliteet, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles