Maailmaränduri päevik: pool tuhat kilomeetrit läbi mägede ja kanjonite; öömaja pärast tuleb võidelda kohalike kaevuritega

, Maailmarändur
Copy
Cordillera Blanca
Cordillera Blanca Foto: Risto Prii

Cajamarcast lahkudes oli järgmiseks suuremaks peatuseks Huaraz. Selleks oli aga vaja läbida kuskil 500 km suhteliselt keerukat teed läbi mägede ja kanjonite. Esimesed päevad möödusid sellegipoolest kergelt. Kruusateed silmapiiril polnud ja sajud olid ka harvemaks jäänud.

Järgmisel päeval jõudsin tagasi tsivilisatsiooni, Carazi linna. Enne veel tuli läbida lõik, kus 15 km peale oli 35 tunnelit. Enamjaolt oli tee üherealine ja möödasõitmised olid päris keerukad. Ühel korral pidi terve autodekolonn lausa poole tunneli jagu tagurdama. Rattaga oli kerge aga läbi lipsata ja varsti olingi Carazis. Siit otsustasin kiire kõrvalpõike teha ja bussiga paariks päevaks Limasse sõita. Sain uuesti Kanyaga kokku ja samuti tahtsin näha, kuidas kulgeb elu rannikul. Viimane kord olin rannikul mitu kuud tagasi Cartagenas, Kolumbias. Ratta jätsin seniks Carazi hosteli ja paari päeva pärast plaanisin sealt jälle jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles