5 toiduainet, mis teevad su kõhule pai

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robert Przybysz / Panthermedia / Scanpix

Prebiootikumid aitavad meie organismis säilitada normaalset bakterite tasakaalu. Siin on 5 toiduainet, mis sisaldavad prebiootikume ja mida tasub oma kõhu heaks süüa.

1. Küüslauk

Küüslaugus on rikkalikult prebiootikume ja kõige kasulikum on seda süüa toorelt. Purusta küüslauk ja lisa seda näiteks salati- või dipikastmele. Küll aga tasub mõelda küüslaugu tarbimise kellaajale, et mitte teisi endast eemale peletada. 

2. Õunad

Öeldakse, et õun päevas hoiab arsti eemal ja sama lause käib ka halbade bakterite kohta. Õuntes sisalduv pektiin tekitab biokeemilist ühendit butüraati, mis soodustab heade bakterite teket kõhus. 

3. Spargel

Spargel on suure inuliinisisaldusega ja seeläbi soodustab heade bakterite teket ja aitab leevendada puhitustunnet. Spargli valmistamisel tuleb aga tähelepanelik olla, sest liigsel keetmisel võivad kasulikud ained kaduma minna. 

4. Sibulad

Sibulad on sarnaselt spargliga suure inuliinisisaldusega, mis tähendab, et sibulasupp teeb su kõhule head. 

5. Banaanid

Banaanid sisaldavad palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale ning osaliselt ka inuliini, mille kasulikkusega sa juba kursis oled. Kuid kas teadsid, et küpsete banaanide asemel tasub eelistada rohelisi banaane, mis sisaldavad tärklist ja on su kõhule isegi kasulikumad, sest aitavad suurendada heade bakterite levikut ja vähendada puhitustunnet, vahendab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles