Pikkade küünte saladused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse maniküür.
Prantsuse maniküür. Foto: SCANPIX

Pikad ja hoolitsetud küüned on iga naise uhkus, aga kui küüned ei taha ega taha kasvada? Tipsmap.com annab mõned nipid, kuidas panna küüned kiiremini kasvama ja teha nad tugevaks.

Nipp 1: Õpi selgeks mõned faktid küünekasvu kohta

Mida pikem sõrm, seda kiiremini küüs kasvab. Kuna küüned kasvavad suviti kiiremini, on sel aastaajal üldiselt ka pikemad küüned. Kui sa aga pead dieeti, siis küüned kasvavad aeglasemalt. Gripiga võideldes kasvavad küüned jälle kiiremini. Meeste küüned kasvavad üldiselt kiiremini kui naistel. Aastas kasvavad küüned keskmiselt umbes kuni neli sentimeetrit.

Nipp 2: Vaata üle oma toitumine

Söö palju valgurikast toitu, sest selle vähesus kehas nõrgestab küüsi ning need murduvad ruttu. Proteiini sisaldavad toidud on näiteks kana, munad, tailiha, sojaoad ja madala kalorsusega juust. Võid juua ka proteiinijooke ja süüa iga päev multivitamiine. Ka piima joomine on kasulik, sest seal leiduv D-vitamiin paneb küüned kasvama ja tugevdab neid.

Nipp 3: Söö A-vitamiini rohkeid toite

Suurenda oma toidulaual sööke, mis sisaldavad A-vitamiini. Näiteks porgand, aprikoos ja mango. Need toidud võivad aidata su küüntel kiiremini kasvada.

Nipp 4: Joo apelsinimahla

Apelsinimahl sisaldab C-vitamiini, mis suurendab kollageeni tootmist. Kollageen aga aitab nahal püsida värske ning küüntel terve, pannes nad kiiremini kasvama.

Nipp 5: Paranda vereringet

Hea vereringe on samuti küünte kasvuga seotud. Katsu oma igapäevaellu sisse viia just näppude vereringet parandavaid tegevusi – kokkamine, aiandustööd, õmblemine, trükkimine ja võimlemine. Pianistidel on pikad küüned, sest nende verevarustus on tänu pidevale sõrmede kasutamisele hea ja aktiivne.

Nipp 6: Hoia end soojas

Kuna küüned kasvavad kiiremini kuumas kliimas, siis kanna hoolega kindaid oma sõrmede soojas hoidmiseks. Soojus soodustab vereringe kiirenemist ja vereringe parandamise kasulikkusest me juba rääkisime.

Nipp 7: Kasuta toitaineid sisaldavaid küünetugevdajaid

Pane igal õhtul üks kiht vitamiine sisaldavat küünetugevdajat peale, sest nii saavad nad kõige vahetumalt häid ained kasvu kiirendamiseks.

Nipp 8: Regulaarne maniküür

Sa võid maniküüri teha ise või käia professionaali juures, kuid küüned vajavad regulaarset hooldamist. Hea küünte hügieen ja hooldus parandavad nende tervist ja soodustavad tugevust ja kasvamist.

Nipp 9: Hõõru küüntele küüslauku

Üllatus-üllatus! Küüslaugu hõõrumine küüntele võib samuti nende kasvu kiirendada. Pärast selle kummalise protseduuri tegemist ei ole soovituslik käsi umbes poolteist tundi loputada. Küüslauguhaisust saad lahti, kui hõõrud küüsi ja sõrmi värske sidruniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles