Naised räägivad, mida Eesti mehed Tinderis valesti teevad (3)

Heelia Sillamaa annab meestele nõu: Pildid koertega töötavad alati! Foto: Fotomontaaž
Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Internet, täpsemalt Tinder, on andnud inimestele võimaluse kiiresti leida uusi tutvuseid. Aga tihti ei jõua romantilise potentsiaaliga suhtlus väga kaugele, sest üks või teine pool teeb midagi valesti. Siinkohal oleme küsinud naistelt, mida mehed nende arust valesti teevad ja kuidas nende tähelepanu püüda.

Romantika ja suhted on isiklik teema ning selle tõttu soovivad mõned nõu andvad naised jääda anonüümseks. Üheks põhjuseks on ka see, et nad juba on suhtes, kuid oskavad hõivatud suhtestaatuse tõttu ikkagi nõu anda, mida mehed Tinderis valesti teevad. 

Kõikidelt naistelt sai küsitud viis küsimust. Siin on nende vastused.

Nii et, mehed, pange tähele!

Lemmiku pilt Tinderis on ka hea, aga siiski koos peremehega.
Lemmiku pilt Tinderis on ka hea, aga siiski koos peremehega. Foto: Mindaugas Kulbis / AP

22-aastane naine 

Milline peaks meeste profiilipilt olema, et see huvi pakuks?

Et huvi tekiks, võiks profiilipildil mees kujutada iseennast võimalikult naturaalses ja nähtavas olekus. Sel juhul tuleb swipe right kõigi nende neiude poolt, kellele tema välimus ja olek tegelikult ka meeldivad. Paha ei tee ka pildi hea kvaliteet. Kindlasti ei soovita panna mõnd iidset pilti, kus mees on praegusest 10 kilo kergem ja 10 aastat noorem.

Mis sõnum või lause või tsitaat peaks profiilil esikohal olema?

Seal võib olla midagi informatiivset mehe kohta. Midagi, mis on tema elus olulisel kohal, näiteks mõni hobi, tema eriala, õppeasutus, kus õpib, töökoht vms. 

Mis profiilis kindlasti peab kirjas olema?

Võib ka täiesti tühjaks jätta. Aga, kui olla nalja tegemisega sina peal, siis miks mitte midagi naljakat.

Mida seal kohe kindlasti ei tohiks olla?

Ei tohiks olla midagi, millest hõngub meeleheidet või robustsust. Igast tobedusi annab välja mõelda, mis pigem eemale peletavad. 

Mis on sinu arvates suurim viga, mida mehed Tinderit või teisi tutvumisportaale kasutades teevad?

Ehk see, kui mees on liialt pealetükkiv.. või vastupidi, kui ta kardab liialt ning hoiab end tagasi. Minu soovitus: käituge otsekoheselt ja ausalt ning ühendage see viisakusega, et leida see õige tasakaal.

Helen Kõpp tahab kohe teada, kui mehed on vaid üheöösuhte peale väljas.
Helen Kõpp tahab kohe teada, kui mehed on vaid üheöösuhte peale väljas. Foto: Erakogu

Helen Kõpp

Huvipakkuv profiilipilt on mees oma hobidega. Loomad köidavad tähelepanu, sest võib aimu anda, et mees on ise heatahtlik, mis on oluline omadus.

Esikohal peaks olema mehel selline lause, mis just teda iseloomustab. Kui tahab üheöösuhteid, oleks tore, kui see tal seal oleks, et vältida asjatut suhtlust.

Kõige parem ongi tema enda iseloomustus. Sellist asja, mis profiilis kirjas peaks olema või mitte olema, pole. Muidugi «eluülikool» on see, mis pälvib minu poolt kindla ei, eriti kui see on kirjavigaselt.

Suurim viga meeste poolt on Tinderit kasutada nagu Facebooki ja elada seal. Minu jaoks on Tinder ajutine lahendus, mitte sait, millest mul oleks sõltuvus. Koht, kus aeg-ajalt tutvusi luua, mitte sõltuvusest ekraani nühkida igal vabal ajahetkel.

Sama soovitan ka meestele: tee kindlaks, milleks sul see sait on ning pidev lõppematu igavuse peletamine on vale vastus.

Kristina Herodes, island hopping tuuril Tais.
Kristina Herodes, island hopping tuuril Tais. Foto: Marko Külaots

Arteri ajakirjanik Kristina Herodes

Loomulikkus on see, mis alati plusspunkte teenib. Hea välja näha pole patt – ma mõtlen hoolitsetud ja stiili osas julge - paljud mehed tunnevad siin asjata valehäbi. Aga kui pilt ütleb: ma pean endast ise lugu. Ma saan endaga hästi läbi ja ei põe! See on ju hea. Kuid näha välja nagu täielik eneseimetleja, ehk ülearu sätitud ja geelitatud, roosid käes, päikeseloojang foonil ning ebasiiras naeratus ette veetud – see on aga juba äärmus. Sel juhul oleks suvaline karvik kindlasti sümpaatsem.

Stiil on tähtsam kui ilu. Kui sul on üks karismaatiline foto, hea valgus, huvitav stseen, näoilme, mis on põnev nagu film... Seda pole kerge teha, aga olles pool elu fotomaagia keskel töötanud ma julgen kinnitada – see pole kaugeltki nii raske kui paistab! Ja huvitava pildi saab endast teha absoluutselt igasuguste väliste eeldustega mees.

Saladus on lihtne – trikk pole selles, kuidas huvitav näida, vaid, kuidas reaalselt huvitav olla. Julgus originaalselt mõelda on hea tugipunkt.

Suurim viga ongi see, nii veebis kui elus kui üldse igal pool – mehed püüavad naistele meeldida. Seda pole absoluutselt vaja teha! Püüdlikkus on abituse tunnus. Nõrkuse tunnus. Üritus on ju luhtunud katse. Eneseusku võiks nii palju olla, et uskuda – see, mis sa päriselt oled, ongi juba OK.

Empaatia, heatahtlikkus ja viisakus on muidugi loomulikud asjad, kuid pugeda pole naistele mingil juhul vaja!

Ranele Raudsoo: profiilil ei peaks olema ebakvaliteetseid pilte, jäädvustusi kuskilt peolt, suits ees.
Ranele Raudsoo: profiilil ei peaks olema ebakvaliteetseid pilte, jäädvustusi kuskilt peolt, suits ees. Foto: Erakogu

Laulja Ranele Raudsoo

Milline peaks meeste profiilipilt olema, et see huvi pakuks?

Profiilipilt peab olema kindlasti ilma päikeseprillideta ja selline, kust on näha selgelt inimese nägu. Pildid võiksid peegeldada inimese hobisid ja tegevusi. Kolm selfiet erineva nurga alt ei räägi mehe kohta suurt midagi. Mida rohkem erinevaid pilte, seda parem. PS! Pildid peaks olema värsked.

Mis sõnum või lause või tsitaat peaks profiilil esikohal olema?

Mingi hea nali või enesekindel humoorikas kirjeldus, millisena naine end mehega tunda saab. Sageli kasutatakse ka tegevusi väljendavaid emoticone, mis räägivad samuti palju. Samas kirjeldus on minu arvates efektiivsem, sest nii saab kohe ka ülevaate mehe eneseväljendusoskusest.

Mis profiilis kindlasti peab kirjas olema?

Profiilis peab kindlasti kirjas olema mehe pikkus, et vältida pettumust kohtumisel.

Mida seal kohe kindlasti ei tohiks olla?

Profiilil ei peaks olema ebakvaliteetseid pilte, jäädvustusi kuskilt peolt, suits ees jne. Samuti on minu meelest out südantlõhestavad tsitaadid, millega mees peegeldab seda, et on haiget saanud ja ahastuses. Mõni humoorikas tsitaat on jällegi väga vastuvõetav.

Mis on sinu arvates suurim viga, mida mehed Tinderit või teisi tutvumisportaale kasutades teevad?

Suurim viga on see, kui profiili alla ei kirjutata mitte midagi. Minu arvates see vähendab kordades huvi tekkimist. Samuti see, kui profiilil on ainult 1-2 pilti.

Samas kui match on ära tulnud, siis on omajagu selliseid mehi, kes hakkavad väga aktiivselt pommitama. Kui ei ole päeva jooksul vastanud, siis saabub juba selline kiri, kus sõimatakse läbi, et mida sa paned match, kui midagi ei räägi. Nendele ma ei vastagi lõpuks.

Tinder.
Tinder. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

33-aastane naine

Milline peaks meeste profiilipilt olema, et see huvi pakuks? 

Ma tahaksin küsida, mis Sul viga on, et oma lapsega koos pildi kohtinguportaali üles sead? Kas müüd last või ennast, on alati mu esimene küsimus. Teine küsimus, mis värk auto pildiga on? Tahad näidata, kui kõva sõiduriist Sul on? Ära valmsita endale eos piinlikkust. Palun leia endast võimalikult hiljutine pilt, pigem otsevaates ja kindlasti ilma päikeseprillideta, kuigi jah, need teevad meid kõiki kenamaks. 

Mis sõnum või lause või tsitaat peaks profiilil esikohal olema?

Parim enesemüügikuulutus on lühike ja lööv, teistest selgelt eristuv, aga siiski aus. 

Mis profiilis kindlasti peab kirjas olema? 

Vanus, pikkus ja haridus. 

Mida seal kohe kindlasti ei tohiks olla? 

Hala naiste suunal. Vihkamist ega ka kritiseerimist. Õudselt turn-off. 

Mis on sinu arvates suurim viga, mida mehed Tinderit või teisi tutvumisportaale kasutades teevad? 

Valetavad end paremaks, ilusamaks või andekamaks. 

Heidi Ruul
Heidi Ruul Foto: Ardo Kaljuvee

Avalike suhete juht Heidi Ruul

Ütlesin tegelikult alles üsna hiljuti oma mehele, et ta võib endale vabalt Tinderi konto teha - kahel tingimusel:

  • Ta kirjutab enda lühikirjeldusse «Maha ja taha»
  • Ta paneb oma profiilipildiks foto kaunist kodumaisest päikeseloojangust

Põhjus lihtne - siis ei vaevu keegi teda paremale svaipima ja mina võin vabalt selline «kõike aktsepteeriv» naine uhkelt edasi olla.

Kui aga on siiski soov Tinderit tulemuslikult kasutada, siis palun, kasutage fotot iseendast! Kõige parem variant oleks, kui tegemist poleks selfiga - see näitab, et sul on vähemalt üks sõber (mis on hea näitaja) või siis korralik statiiv (mis pole ka kõige halvem näitaja - fotograafiaga tegelevad mehed ajavad naised juba eos alateadlikult pisut pöördesse).

Mida panna ei tohiks? Fotosid lastega!

Hästi tore oleks, kui see lause, mis profiilis esikohal peab olema, võtaks sinu olemuse kuidagi põnevalt ja kompaktselt kokku. Minu meelest võiks selles osas julgem olla ja selle lahtri täitmisel oma fantaasiat kasutada! Ja vaimukas olla! Naistele meeldivad mõnusa huumorimeelega mehed.

Mida ei tohiks olla, selle näite tõin juba eelnevalt. Muidugi iseenesest mõistetavalt peaks tutvustus grammatiliselt korrektne olema ja MITTE sisaldama järgmiseid väljendeid: «eluülikool», «vaba ja vallatu» ning «vaatame, mis saab».

Need on TOHUTULT magedad ja vähemalt mina ei tea ühtegi naist, kes nende väljendite peale nii-öelda õiges suunas tormi jookseks.

Minu meelest võtavad mehed korraga liiga palju ette. Selle asemel, et pühenduda ühele või paarile uuele tutvusele, hindavad nad oma võimeid taaskord üle ja võtavad paralleelselt ette 12 uut naist, kellega siis nii-öelda liini ajada. Paratamatult lööb reaalsus neid selle eest ühel hetkel kannaga kuklasse, sest nii pole lihtsalt võimalik kõigile piisavalt tähelepanu pöörata. Aga naine, kes ei saa piisavalt tähelepanu, kaotab üsna kiiresti asja vastu huvi.

Tutvumisäpp Tinder. Naised kurdavad, mida Eesti mehed teevad Tinderis valesti
Tutvumisäpp Tinder. Naised kurdavad, mida Eesti mehed teevad Tinderis valesti Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images

21-aastane naine

Milline peaks meeste profiilipilt olema, et see huvi pakuks?

Pilt võiks olla pigem lähedalt tehtud, et oleks kindlasti näha, milline mees on, ning ei peaks teda pildi pealt luubiga taga otsima. Kuskil looduses kaugelt tehtud pildid on väga vinged, aga kuna Tinder põhineb siiski esmamuljel ja välimusel, siis võib-olla pole see just kõige õigem valik. Ühtlasi pole hea, kui mees on profiilipildil koos sõpradega – ei viitsi väga mõistada, et milline neist nüüd sa ikkagi oled.

Mis sõnum või lause või tsitaat peaks profiilil esikohal olema?

Millega tegeletakse, millised on hobid, kas ja kus mees töötab, kas ja kus ta õppinud on.

Mis profiilis kindlasti peab kirjas olema?

Kõik eelmainitu + vanus. Hea on ka, kui näen ühised huvisid – jälle parem otsustada.

Mida seal kohe kindlasti ei tohiks olla?

Minu jaoks on eemaletõukav see, kui profiilil on otsekoheselt kirjas, et otsitakse pigem kaaslast üheks ööks ning väga konkreetsel eesmärgil. Mõistan, et sageli see rakenduse peamiseks väljundiks ongi, aga kas peab seda nii avalikult reklaamima? Väga ära leierdatud tsitaadid ei ole just ka kuigi ligitõmbavad.

Mis on sinu arvates suurim viga, mida mehed Tinderit või teisi tutvumisportaale kasutades teevad?

See, et sageli ei julgeta juttu alustada või oodatakse, et neiu seda teeks. Eks kui potentsiaali on, siis võin ka ise juttu alustada, aga parem on ju ikka õng vette visata kui niisama kala kaldale ootama jääda.

Kindlasti ka pildivalik – sageli on see täiesti mõistmatu, kuidas endast need kõige halvemad, kõige piinlikumad või siis telliskiviga pildistatud fotod üles riputatakse.

Või siis, kui profiilil mitte midagi iseloomustavat kirjas pole – tahaks ikka teada, millega tegeled ja kes oled!

Ajakirjanik Heelia Sillamaa.
Ajakirjanik Heelia Sillamaa. Foto: Kristi Tüvi

Ajakirjanik Heelia Sillamaa

Mehe profiilipilt võiks olla aus. Ole see, kes sa päriselt oled. Sportautod on muidugi ilusad, aga kui sa lisad selle roolis pildi ja see ei kuulu tegelikult sulle, tekib naisena esimese asjana kohe küsimus, et miks sa üritad end väliste asjadega ilustada. Mida sa kompenseerida üritad? Kas sa pole endas piisavalt kindel, et iseloomustada end pildiga, mis kujutaks päris sind. Usu mind, pilt sinust fotokaameraga rabas mõjub palju sümpaatsemalt kui sõbralt laenatud bemm.

Ära piirdu profiilipildi puhul peegliselfiega. Rates võis see laineid lüüa, aga nüüd on ajad edasi liikunud. Ära karda healt sõbralt abi küsida ja tee pilt loomulikumas keskkonnas, usu mind, see mõjub palju paremini.

Kui sul on mõni lahe hobi, siis näita seda ka Tinderis, naisel on palju lihtsam alustada juttu lausega «ka mulle meeldib rattaga sõita», mitte lausega «ka mulle meeldib selfiesid teha».

Naistele meeldib lugeda ehk profiili teksti ei tasu alahinnata, omast kogemusest võin öelda, et 95% kordadest olen ma otsustanud Tinderis like’i panna meestele, kes on suutnud mind oma kirjeldusega naerma panna. Kahjuks või õnneks töötab vana hea klišee - naistele meeldivad mehed, kes oskavad enda üle nalja visata. Samas ei tasu muidugi üle pingutada, kui ikka head nalja ei tule, piisab täiesti ka lihtsalt väiksest kirjeldusest, et kes sa oled ja mis sulle teha meeldib.

Kas Tinder võib toota olümpiabeebisid?
Kas Tinder võib toota olümpiabeebisid? Foto: Tsering Topgyal/AP

Suurimad vead: Mehed, palun ärge kirjutage oma profiili kirjeldusse, et teile meeldib reisida. See on sama hea, kui kirjutada, et sulle meeldib hingata. Kas maailmas üldse eksisteerib inimest, kellele ei meeldiks reisida? Sellised «basic bitch’i» laused teevad sind pigem igavamaks kui huvitavamaks. Mängi reisimine lahedamalt välja - näiteks, et tegelen mägironimisega või võtan hea meelega osa Euroopa Liidu vabatahtlike projektidest. Mõlemad on reisimisega seotud, kuid annavad lausest «mulle meeldib reisida» kümme korda paremini edasi sinu olemust.

Mis sõnumit mitte kasutada: Kui sind iseloomustav tsitaat hüppab inspirational quotes’e googeldades esimesena välja, siis võid kindel olla, et ühtegi naist see positiivselt üllatada ei suuda. «If you can dream it, then you can achieve it» ei ole hea valik, ei Instagrami selfie pealkirjaks ega ka Tinderi profiili jaoks. Isikupära on oluline, näita seda!

Kas see on ilus, on iga naise enda otsustada.
Kas see on ilus, on iga naise enda otsustada. Foto: Mercury Press and Media Ltd / Caters News Agency

24-aastane naine

Milline peaks meeste profiilipilt olema, et see huvi pakuks?

Ma tean, milline see EI PEAKS olema kindlasti: need rate.ee aegsed pildid, kui pildistati altpoolt - lõualott, ninasõõrmed ja värgid. Kui juba seda ei tee, siis on super!

Mis sõnum või lause või tsitaat peaks profiilil esikohal olema?

Midagi vaimukat kindlasti. Minu arust on see juba hea indikaator, kui inimene oskab enda üle nalja heita.

Mis profiilis kindlasti peab kirjas olema?

Nimi, vanus... SUHTESEIS.

Mida seal kohe kindlasti ei tohiks olla?

Ma arvan, et mingid tingimused või ootused. Näiteks, et «naine peab olema 178cm ja kaaluma 65 kilogrammi» jne.

Mis on sinu arvates suurim viga, mida mehed Tinderit või teisi tutvumisportaale kasutades teevad?

See, kui nad kohe tahavad kokku saada või uurivad esimese asjana, et mida keegi «otsib».

Lisaks on minu meelest iga tutvuse surm see, kui mees hakkab mingeid sõbrapäeviku küsimusi küsima. Näiteks, et mis on su lemmikvärv või raamat vms? Olge originaalsed!

Dagmar Lamp leiab, et igal mehel peab profiilil olema vähemalt 3-4 pilti.
Dagmar Lamp leiab, et igal mehel peab profiilil olema vähemalt 3-4 pilti. Foto: Konstantin Sednev / PM / Scanpix Baltics

«Naistejuttude» saatejuht, ajakirjanik Dagmar Lamp

Mehed, võtke nüüd see õpetus, printige välja ja kleepige oma telefoni kaanele. Vajadusel vaadake üle ja lugege kõik punktid uuesti läbi.

Su profiilil olgu vähemalt 3-4 fotot. Üks neist võib olla selfi, kuid ülejäänud peaksid näitama sind mingis tegevuses. Sel on mitu boonust: esiteks näitab see, et sul on sõpru (kes sust pildi tegid), teiseks saad nii näidata oma huvialasid ja demonstreerida ääretult põnevat elu ning kolmas – ja mitte vähem oluline – põhjus on see, et nii näeb potentsiaalne partner, milline on su kehatüüp, kui pikk sa oled jne. See pole kõikide jaoks prioriteet number üks, kuid kui valik tuleb teha sadade seast, siis tulevad mängu ka füüsilised eelistused ja oma maitse on meil kõigil.

Su profiilil olgu emotikoniderea asemel kirjas lühidalt, mida-keda sa otsid, kes sa oled ja mida elus oluliseks pead.

Väldi jumala eest igasuguseid rõvedaid kalambuure, mis viitavad su harimatusele ja alkoholilembusele, nt «haridus Eluülikool», «töökoht Laksu- ja Molliamet».

Kui sulle kirjutatakse, vasta. Ja siis, kõige olulisem: küsi midagi omakorda vastu! Terele tere vastates jääb vestlus väga kähku soiku.

Kõige suurem viga, mida mehed teevad lisaks valedele piltidele (udused, joonistused, filtritega, vale nurga alt, lastega, naistega, hunniku sõpradega, kaladega, autodega, merevaated jms mõttetu värk) ja profiilil enda tutvustamata jätmise on vingumine. Kui sinu vastu tuntakse huvi, siis ära hakka kohe vinguma, kuidas EKRE on nõme (või, vastupidi, kuidas liberaalid on nõmedad), kuidas ilm on kehv, naised lollid ja eks eriti hull. Keegi ei taha suhelda inimesega, kellel on klaas pidevalt pooltühi. Näita end oma heast küljest! Huvitu inimesest, kes sinuga suhtlust püüab alustada.

Dagmar Lamp leiab, et juhusuhte tahtmine on okei, aga selles osas peab aus olema.
Dagmar Lamp leiab, et juhusuhte tahtmine on okei, aga selles osas peab aus olema. Foto: Konstantin Sednev / PM / Scanpix Baltics

Kõige olulisem on aga olla aus. Kui sa otsid juhusuhet, siis see on okei! Ära ainult püüa seda mingisse ebamäärasesse hämusse peita, jorutades midagi stiilis «Eh, ma hingelt ikka nii vaba mees, teen, mis tahan, ära ikka mulle lootma jää, aga anna number, ma äkki mõnel ööl helistan». Juhusuhted on okei, kui kõik osapooled teavad, millega on tegu.

Samamoodi: kui sa otsid oma tulevaste laste ema, siis ka see on okei, aga ära räägi iga naisega nagu ta oleks kõndiv emakas. Emakate küljes on isiksused, igaüks neist erinev ja omamoodi tore. Huvitu inimesest kõigepealt, alles siis tema reproduktiivorganitest! Ning kui sa otsid kõrvalsuhet, siis ole ka selles osas aus.

Lühidalt: head pildid, mõistlik tutvustustekst ning vestluse üleval hoidmine ei tohiks ju midagi nii keerulist olla, eriti kui teed seda oma eluarmastuse leidmise nimel! Lihtne nagu üks-kord-üks!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles