Kehakeeleekspert: kuninganna suhtub Meghanisse ja Kate’i väga erinevalt

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna ja Kate King's College'is teisipäeval
Kuninganna ja Kate King's College'is teisipäeval Foto: Rogers George/SIPA / Rogers George/SIPA/Scanpix

Cambridge’i hertsoginna ühines teisipäeval kuningannaga kevadisel avalikul üritusel ning kaks daami nautisid teineteise seltskonda ilma teiste kuningliku pere liikmeteta. See andis kehakeeleeksperdile hea võimaluse jälgida, mida kõnelevad nende suhtest väikesed, tähelepandamatud märgid.

Judi James avaldab väljaandele Mirror, et on päevselge: kuninganna suhtub väga erinevalt Meghanisse võrreldes sellega, kuidas ta näeb Kate’i.

Teisipäevasel väljasõidul oli näha, et Kate astub aina enam ja enam temale määratud teed mööda – tegemist on tulevase kuningannaga. Kuninganna kehakeel on kurikuulsalt väga salapärane, seda dikteerib palju etikett ning kuninglikule perele seatud reeglid.

Kate on selles osas kuningannale väga sarnane, kuid on lühikesi hetki, kui maskid langevad ning võib märgata, mis nad tegelikult tunnevad. Nad peegeldavad teineteise formaalset käitumist, kuid samas vahetavad sooje naeratusi, mis näitab, et nende vahel on tugev empaatia. Kate imiteerib kuninganna liigutusi isegi siis, kui ta valitsejat otse ei näe – see tähendab eksperdi sõnul, et kahe naise vahel on tõeline teineteisemõistmine ja võrdne sõprus.

Meghani puhul on näha, et kuninganna suhtub temasse poolehoiuga, samas aga hoopis teistmoodi kui Kate’i. Eksperdi silmis on tegemist rohkem vanaema ja natuke ulaka lapselapsega. Meghan on märksa aktiivsem ja spontaansem kui Kate ning kuninganna peegeldamise asemel tundub, et ta pakub kuningannale hoopis lõbu. Nii on Meghaniga koos olles märgatud, et Elizabeth tõstab käsi näo juurde, Meghan naerab ning Elizabeth vastab sooja muigega.

On selge, et kuninganna naudib mõlema noore naise seltskonda, kuid erinevalt lõbusamate toonidega suhtest Meghaniga on Kate’i roll domineerivam ning tema kohus ja staatus ilmselged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles