7 kodust vahendit peavalude vastu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Diego Cervo / PantherMedia / Diego Cervo

Peavalu võib tavalise päeva hoobilt põrguks muuta.  Need seitse vahendit aitavad kiiresti tüütu tagumise vastu kuplis — seda ilma valuvaigistite kaasabita. 

Kui sul on kombeks pidevalt valuvaigistit võtta, kaotab aju võime keha valufiltreid õigesti juhtida. Parem proovi koduseid ja looduslikke vahendeid valude ja vaevuste vastu. 

1. Mündiõli

Mündiõli vähendab valu tajumist juba 15 kuni 30 minuti pärast kirjutab PraxisVita. 

Sega 10 ml mündiõli 100 ml jojoobiõliga ja masseeri paar tilka umbes kolm minutit otsmikule ja oimukohtadele. Vaata et õli silma ei satuks!

2. Vesi

Vesi, eriti magneesiumirikas mineraalvesi on suurepärane kodune vahend peavalu vastu. Sageli aitab juba väga väikesest vedelikukogusest tuikavale peale. Miks? Sest päeva jooksul on ajurakud järjest kehvemini hapnikuga varustatud. Kuni kaks liitrit vedelikku päevas aitab seda hapnikunappust hästi ennetada. 

3. Värske õhk

Juba väike jalutuskäik värskes õhus võib aidata peavalusid vähendada. Veel parem oleks peavalusid ennetada korrapärase treeninguga värskes õhus — näiteks nii kaks korda nädalas. 

4. Tee

Ka tee on hea kodune vahend peavalu vastu. Eriti head on kergete peavalude korral kadaka- või roosiõieteed ja akuutse peavalu puhul hibiskusetee. 

5. Jalavann

Jalavann aitab ergutada verevarustust ja see omakorda vähendada peavalu. Pane kaussi umbes 35kraadine soe vesi, pista jalad sisse ja vala kuuma vett peale, kuni temperatuur on umbes 45 kraadi. 

6. Näogümnastika

Nüüd võid oma näo paigast nii ära väänata, kui pähe tuleb, sest näovõimlemine on nagu loodud nende peavalude vastu, mis annavad endast vaikselt, aga kindlalt märku. 

Mida teha? 

Kortsuta otsaesist, hoia seda viis sekundit pinges, seejärel lase lihased lõdvaks. Siis pigista vaheldumisi silmi kinni, tõmba õlad kõrvadeni, ava silmad pärani ja lase õlgadel jälle alla kukkuda. Tee mõlemat harjutust kümme korda. 

7. Külmašokk

See kodune vahend ei toimi sugugi kõigi puhul, aga mõnedel viib kõva külm peavalu ära.

Mida teha? Pane jääkuubikud kilekotti ja hoia neid maksimaalselt kümme minutit otsmikul. 

Võid proovida külmašokki ka oimukohtadel või kuklal. Siis oota kolm minutit ja alusta otsast peale. Võid sõita jääkuubikutega ka otse üle oimukohtade. 

Allikas: Männersache

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles