Kuumimat moodi näeb sel nädalal nii Tallinnas kui Tartus

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu

Kevadine Tallinn Fashion Week saab alguse juba sel nädalal, seades end seekord sisse nii Tallinnas kui Tartus. Juba täna saab TFW eriürituse raames näha Iris Janvieri moeetendust, kevadise moenädala põhiprogramm stardib aga homme Kultuurikatlas ja kulmineerub laupäeval Tartus hotellis Lydia.

Kuueteistkümnenda Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm toob kolme päeva vältel lavale 18 moedisainerit ja brändi, lisaks pakub kevadine moenädal pealinna moerahvale kaht lisaüritust, mille raames saab tutvuda Iris Janvieri ja Kirill Safonovi uute kollektsioonidega.

Sõbranna on Tallinn Fashion Weekil kohal, et tuua teieni kõige magusamad moepalad. Jälgi meie otseblogi siit!

Täna õhtul leiab aset TFW esimene lisaüritus, mille raames tuleb esitlusele Iris Janvieri kevadsuvine kollektsioon, mis jutustab tärkamise tulivärskest energiast ja hingerahu leidmisest. Oma uues loomingus on bränd jäänud truuks nii minimalismile kui täiuslikkuseni viimistletud lõigetele, kevadiseks värviaktsendiks on aga efektne ja jalustrabav kollane. Kollektsioonist ei puudu ka Janvierile omane geomeetrilisus, siluettides mängleb aga vabadus ning igas esemes leidub 70ndatele iseloomulikku sensuaalset kergust.

Homme, 21. märtsil stardib aga kevadise moenädala põhiprogramm, mis toob Kultuurikatlasse kuus eriilmelist moeetendust. Esimesena astub lavale Marilin Sikkal, kes on oma loomingus seadnud esikohale liikuva eluviisi ning elujaatava hoiaku. Disaineri uues kollektsioonis kohtab pehmest ja säravast puuvillafliisist dresskleite ja pükstükke ning heledat teksamaterjali, mida toetavad julged, 80ndate stiilis soengud ja sportlik stiil. Talle järgneb Virtuoza by Liisi Tui, kes püüdleb parema homse, puhtama looduse ja jätkusuutliku moe suunas. Disainer kasutab oma loomingus kvaliteetseid ja naturaalseid kangaid, mis pärinevad luksusbrändide ülejääkidest. Virtuoza kevadsuvise kollektsiooni muusaks on salapärane ja ürgne naiselikkus, mis kohtub kollektsioonis nii südasuvise looduse maastikuvaadete kui sügavalt tunnetuslike originaalmustritega.

TFW esimese päeva teine show toob aga lavale moenädala ainsa multibränd-etenduse. Tallinn Design House lennutab Kultuurikatla lavale valiku kodumaiseid moebrände, kelle seas on esindatud Triinu Pungits, Liisa Soolepp, Woom, Raili Nõlvak, Vill Vill, Castlebird & Rose ning Pohjanheimo. Aksessuaaride ja ehetega täiendavad komplekte Biut, Miurio, FRONT, Jukocute ja MJU, jalatsid pärinevad aga kodumaiselt tootjalt Samelin. Tallinn Design House’i etendusele järgneb Eve Hanson, kes esitleb moepublikule oma autorikollektsiooni, mis ühendab endas teadmised, teadlikkuse ja ajatult jätkusuutliku disaini. Disaineri uus looming toob lavale minimalismi ja värvide omavahelise harmoonia, millele juures on põnevaks aktsendiks kevadhõnguline mustrimäng.

Esimest moeõhtut jäävad aga lõpetama Alexanderling ja Beatrice. Kodumaine moebränd Alexanderling noppis kevadkollektsiooni loomiseks inspiratsiooni Indiast ning toob lavale kirka värvipaleti, kus kohtab nii oranži ja fuksiat, aga ka vahajat pruuni, tolmust halli ning kahvatut beeži. Brändi värskes moeloomingus leidub nii tugevat naiselikkust ja sensuaalset tekstuuri, ent ka näputäis 70ndaid ja kaasaegseid trende. Seejärel astub lavale Beatrice, kelle uue kollektsiooni kandvateks motiivideks on nii mesilased kui ka sünge värvigamma, musta tooni täiendavad aga külluslikud lõiked ja ekspressiivne mustrimäng. Disainer põgeneb oma loomingus skandinaavialiku minimalismi eest ning lubab seekordse kollektsiooniga moerahvast kahtlemata raputada.

Reedel, 22. märtsil astuvad Kultuurikatla moelavale Donna Nordica, Perit Muuga,Cärol Ott, Woolish ning ühenduse Embassy of Fashion disainerid Ketlin Bachmann, Riina Põldroos ja Aldo Järvsoo.

23. märtsil ehk kevadise Tallinn Fashion Weeki viimasel päeval põrutab moerong aga Tartusse, kus astuvad üles Brand NO.8, Diana Arno, Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo, Triinu Pungits ja Mammu Couture. 24. märtsil ehk TFW viimase päeva järel jõuavad Tartus esitletud moekollektsioonid müügile pop-up poodi, mis lööb uksed lahti Tartu Kaubamajas. Pealinna moesõpradel on 23. märtsil võimalik aga tutvuda Kirill Safonovi uue loominguga, mis ootab huvilisi disaineri Kadriorushowroomis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles