Vältimatu tõsiasi, mis tabab kõiki naisi 33. eluaastast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
33. eluaastast muutuvad naised oma emadega sarnaseks
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
33. eluaastast muutuvad naised oma emadega sarnaseks Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Enamus naisi ei taha ilmselt kuuldagi, et sarnanevad oma emaga, kuid uus uurimus näitab, et alates 33.eluaastast ei õnnestu naistel paratamatust vältida ning nad muutuvad oma ema sarnaseks. 

Kristuse ikka jõudnud naised võtavad oma emadelt üle nende harjumusi, maitse-eelistusi ning suhtumist. Näiteks võtavad selles eas naised sõna samadel teemadel, mis on omane siiani nende emadele. 33ndast eluaastast osalevad naised sarnastes huviringides ja isegi vaatavas samu telesaateid, mida nende emadki. 

Eriti sarnaseks oma emadega muutuvad need naised, kes on kolmekümnendates saanud esmakordselt emaks. 

Samuti muutuvad mehed isade sarnaseks. See juhtub alates 34. eluaastast. Selles eas meestele hakkab aina enam meeldima muusika, mis nende isadele ja samuti võetakse üle oma isade poliitilisi eelistusi. 

Lisaks vanematele sarnanevale käitumismustrile, muutume me kolmekümnendatest alates ka välimuselt oma vanemate sarnaseks. 

Uurija Dr De Silva sõnul on vanematega sarnanemine vältimatu osa vananemisprotsessist, kuigi enamus inimesi soovivad seda edasi lükata nii kaua, kui võimalik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles